lauantai 1. huhtikuuta 2017

Hey-Hello Señora G

Nimi:Hey-Hello Señora G
VH06-077-2536
Omistaja:Oresama VRL-02753
Sukupuoli:TammaKasvattaja:Oresama, Joushou Gaidou
Rotu:Tanskalainen puoliverinenPainotus:Yleispainotus
Säkäkorkeus:169cmKoulutustaso:Int.II, re 150cm
Syntynyt:22.01.-09 (28v)Meriitit:Ei vielä


Hey-Hello Señora G menehtyi 1.4.2017 28-vuotiaana.

  

Klikkaa kuvaa, niin näet sen oikeassa koossaan.
Kuvat © Reesink Horses


Jos Nooraa pitäisi kuvata vain yhdellä sanalla, se olisi flirttaileva. Tuntuu, että tamma haluaa sekä ihmismiesten että orien suosioon jatkuvalla keimailullaan. Se käveleekin kummallisesti takamus keikkuen, minkä takia ensin kuviteltiin kauan, että sillä on vikaa takajaloissa. Mitään ei ole löytynyt, ja ratsastaja selässään tamma käyttäytyykin paljon normaalimmin, hevosmaisemmin. Pitkät silmäripset, hassusti räpsyvät silmät ja aina ryhdikkäästi heilahtava häntä vain korostavat tätä vaikutelmaa. Ihmistä kohtaan Noora on kuitenkin hyvin kiltti ja kultainen tamma.
Omien ihmistensä kanssa pyörimisestä nauttiva Noora pitää harjauksesta. Siinä on kiva hirnuskella päivän kuulumisia ihmiselle, joka aina vastaa siihen sävyyn, kuin ymmärtäisi, ja välillä onnittelee Nooraa sen urotöistä taputtamalla kaulalle. Tämä neito kokee kaikenlaisen pikku puuhastelun miellyttäväksi aina harjan selvittelyistä suurpiirteiseen pölyharjalla hutaisemiseen. Se käyttäytyy kuin ne kunnon ratsastuskouluruunat pikkukouluilla aikoinaan, rehdisti ja rehellisesti. Pikkulasten ja hevospelkostenkin mieleen Noora on sen silmien lempeän ja luotettavan ilmeen vuoksi. Varsinkin, jos otetaan huomioon tämän hevosen nuori ikä ja kokemattomuus, on ihme, että se on näinkin kultainen tapaus.
Edes kavioiden puhdistaminen ei ole ongelma. Noora jaksaa seisoa pitkänkin aikaa kolmella jalalla, edes nykimättä neljättä koipeaan vapaaksi. Ääniä tai muuta säikähtäessään se hätkähtää kunnolla ja saattaa aivan vahingossa kiskoa jalan vapaaksi, mutta sellaista nyt tapahtuu jokaiselle hevoselle joskus. Ei siis todellakaan tarvitse olla huolissaan Nooran hoitamisesta.
Lyhyen ihmisen on aina keksittävä kummallisia konsteja saadakseen satulan suurikokoisen hevosen selkään. Onneksi tämä Noora tässä ei hankaloita toimia millään tavalla, vaan seisoskelee paikallaan tyynesti ympärilleen katsellen. Toki se pullistelee, kun vyö pitäisi kiristää, koska sitä laiskottaa, mutta ei pahasti. Sen vatsankin alle voi kumartua satulavyön toista päätä etsimään aivan rauhassa, koska neiti ei varmasti vahingossakaan potkaise.
Suitsimistilanteessa on hieman suostuteltava tammaa avaamaan suutaan. Se käy hammaslomasta kutittamalla, ja keskitason hevostelija selviytyy tuollaisesta arkisesta asiasta koska tahansa. Nooralla itsellään ei ole mitään suitsia vastaan, eikä tarvetta puraista palaa suitsijasta, joten ongelmia ei ole minkäänlaisia.
Ei huvittaisi, mutta täytyy. Nooraa laiskottaa lämmittelyssä, mentiin sitten kentällä tai maastossa. Se tuntuu matelevan, ja näyttää, kuin sillä olisi paha olo. Tamma on oikeasti vain huonolla tuulella, ja innostuu siitä nopeasti, kun saa reippaita pohjeapuja ja lihaksiinsa lämpöä. Tätä laiskuutta ja tylsistyneisyyttä kestää vain vajaat kymmenen minuuttia, ja sitten neitokainen onkin jo valmis treenaamaan kunnolla.
Esteratsastus on niin helppoa, ettei sitä tarvitse ajatella. Esteen mittailu katseella, hieno lähestyminen, nopea ja eleetön ponnistus, tasainen hyppy, vauhdikas laskeutuminen ja viimeiseksi suunta kohti uutta estettä. Ratsastajan ei paljon tarvitse ajatella, eikä treeni tunnu ollenkaan työltä tai raskaalta liikunnalta. Se on kuin koiraa leikittäisi. Noora on hieman suurikokoinen koiranpentu ja pitää leikkimisestä, ratsastava ihminen vain jakaa ilon, nauraa tälle hyppivälle pennulle ja välillä kehuu sitä. Noora hyppää niin innokkaasti ja mielellään, että se ei tarvitse kuin ohjausta ja ratsastajalta hyvän istunnan. Suurinpiirtein oikeanlaiset avut riittävät, eikä niiden tarvitse edes olla täsmällistä. Tämä on tammalle vain hauska leikki.
Kouluratsastus taas laittaa miettimään. Tammalla on älliä ja yleensä se tajuaa, mitä siltä halutaan. Silloin tällöin ratsastajan on kuitenkin toistettava sama liike useaan kertaan ja erittäin selkein avuin, jotta Noora muistaa sen. Tämä ei ole ollenkaan samanlaista hauskanpitoa ja huimaa vauhtia, mutta positiivinen ratsu jaksaa kyllä yrittää monenkin epäonnistumisen jälkeen. Samanlaisia kouluratsun lahjoja neidillä ei kuitenkaan ole, kuin ne uskomattomat kyvyt, mitkä se näyttää esteradalla.
Maastossa Noora on kuin kuka tahansa. Tottakai se säikähtää aina, kun hirvi rymistelee läheltä ohi, tai auto kurvaa vastaan mutkan takaa. Se saattaa pukittaa, joskus potkaistakin lähellä takana kävelevää ratsua ihan vahingossa. Yleisesti se on kuitekin rohkea tamma, eikä kuvittele itselleen mörköjä polun varrelle. Säikähtää vain oikeita asioita - joskin kammoaa joutsenia ihan mielettömästi.
Kisatilanne on hieman jännittävä uusine äänineen ja hajuineen. Rauhalliset, omat ihmiset ympärillä rauhoittavat. Jos se lempi-ihminen on ihan hermona, Noora kokee velvollisuudekseen yrittää itse ruhoittua, ja antaa hieman turvaa heiveröiselle ihmiselleen. Yleisesti se käyttäytyy kuten mikä tahansa kilpailemaan tottunut ratsu.
Jos kyseessä on esteratsastuskilpailu, Noora tietää tasan tarkkaan, mitä tehdä. Sen ei tarvitse kuin jatkaa kotona kesken jäänyttä leikkiä rakkaan ratsastajan, leikkikaverinsa kanssa. Se riittää, kukaan ei odota enempää tältä tammalta. Sen ei tarvitse keskittyä eikä stressata, voitto kun on varma ilman turhaa hikoiluakin. Noorahan rakastaa juuri tätä!
Kouluratsastuskilpailuissa tamma on hieman epävarmempi. Entä jos se ei muistakaan kaikkea? Entä jos sitä torutaan? Entä jos se tekee väärin? Rauhallinen ratsastaja onneksi aina vähän taputtelee lohduttavasti kaulaa lämmittelyn aikana: Nooraa rakastetaan aivan yhtä paljon, olisi se sitten ensimmäinen tai viimeinen kaikista kilpailijoista, tai mitä tahansa siltä väliltä. Rauhoittunut tamma tekeekin yleensä aivan kelpo suorituksen myös koulukisoissa.
Takaisin kotiinpäin ajeltaessa alkaa sota. Ihmisten välillä. Kuka kaivaa Nooran seinänkokoiseen palkintokaappiin tilaa uudelle kimaltavalle pystille?


Señor Sweden G
dwb, 167cm
YLA1ERJ-IIKRJ-III
Sobrate DK
dwb, 170cm
Jerome DK
dwb, evm
Sofié
dwb, evm
Agata Jewel
dwb, 160cm
YLA2, ERJ-II, KRJ-IV, ERL-III
Zaiga Light
dwb, evm
Princess of Egypt
dwb, evm
Haf Ur Own Way G
dwb, 160cm
Dark Chocolate
dwb, 170cm
Mister Moon
dwb, evm
Finding Another
dwb, evm
Fuckta
dwb, 159cm
Fucku
dwb, evm
In The Fact
Señor Swden G'ta voisi hyvällä omallatunnolla kehua virtuaalimaailman komeimmaksi tanskanpuoliverioriksi. Hyvän suvun lisäksi se omistaa loistavat hyppääjänlahjat, ja menestyy säyseän luonteensa vuoksi myös kouluratsastuksen saralla. Laatuarvostelupalkintoja nuori ja kaunis "Nori" ei ole vielä ehtinyt haalimaan, mutta suunta on selvästi niihin päin: sijoituksia sillä on jo aivan tarpeeksi. Fiksu, suurikokoinen ori, joka todellakin taitaa hommansa helposti. Nori on 167cm korkea tumma ruunikko, joka on syntynyt ja kasvanut Oresaman tallissa.
Nooran isänisä, upea Sobrate DK ei ole jälkeläistensä kaltainen menestyjä, mutta siltikin kisakentillä loistavasti pärjännyt. Se on jo lopettanut kilpailemisensa huikean uransa jälkeen. Terve, hyvätapainen ori viihtyy nykyään aivan tavallisena ratsuna kotitilallaan. Kapasiteettia ja taitoa orilta todellakin löytyy, mutta niin myös äkäinen luonne. Tämä 170cm korkea, 160-senttisiä esteitä hyppäävä kimo ostettiin teuraskuormasta."Sokrulla" on edessään vielä monia ihania elinvuosia edessään.
Pikkukisoissa menestynyt Jerome DK ei elinaikanaan tuonut suurilla kilpailuvoitoilla kunniaa suvulleen, mutta nykyään se muistetaan upeista jälkeläisistään. Orilla oli kapasiteettia, älliä ja taitoa, joita se periytti, mutta siitä ei haluttu tehdä kilparatsua. Kotikylässä oman omistajatytön kanssa kierretyt pienet luokat eivät riittäneet perusteiksi kutsua "Jeromea" kilpahevoseksi. Loistavia kykyjä ori on silti periyttänyt! Hevonen on hieman alle 170cm korkea.
Myös suurikokokoinen, lähes 170cm korkea Sofié oli lähes täysin kilpailematon tamma. Se oli hyvän sukunsa siivellä ylennetty siitostammaksi jo nuorena. Kaunis ulkonäkö toi kunniaa näyttelyiden kautta, mutta esteratoja ratsu ei nähnyt. Ilmeisesti taitoa kuitenkin löytyi periytettäväksi asti, koska jokainen "Sohvin" varsa kasvoi aikanaan taitavaksi hyppääjäksi. Rakenteeltaan tamman varsat, kaikki emänsä ulkomuodon perineenä ovat unelmatapauksia estekäyttöön. Tamma kuoli vanhuuteen 28-vuotiaana.
Agata Jewel on varsinainen monitaituri. Tanskanpuoliveritamma tuli varsin huonoista oloista, ei siitä kilpahevosta suunniteltu ollenkaan. Se kuitenkin oli tavattoman lahjakas hyppääjä. Pieni, nuhruinen Agata kaunistui päivä päivältä. Se sijoittui kilpailuissaan yhä useammin. Esteet ylittyivät - sitten sen rikkoi jalkansa. Kuukausien päästä tamma oli jälleen ratsastuskunnossa ja siitä alettiin tehdä kouluratsua. Esteratsu kun oli, 160cm korkealta Agatalta vei jonkin aikaa tajuta koulukiemuroita, mutta pikkuhiljaa koulu-ura lähti käyntiin. Tammasta tuli hyvä myös siinä lajissa, joskaan ei ylivoimainen kuten esteillä. Se saavutti latuarvostelupalkinnot KRJ-IV ja YLA2. Myöhemmin hevonen kävi myös näyttäytymässä estepuolen arvosteluissa, vaikkei enää hypännytkään. Sille myönnettiin palkinnot ERJ-II ja ERL-III. Onnelliset eläkepäivänsä tamma vietti Oresamalla, kuten nuoruutensa vuodetkin. 26-vuotiaana ihmehevonen jouduttiin lopettamaan vanhuuden vaivojen vuoksi.
Zaiga Light ei esittelyjä kaipaa. Orihan on kuuluisuuksien kuuluisuus. Seitsenvuotiaana se oli jo mestari Tanskassa ja muutti Ranskaan. Siellä se menestyi aivan yhtä hienosti ja sen omistaja sai hullun idean. Kierrätetään "Zeroa" ympäri Eurooppaa ja tuodaan se moninkertaisena mestarina kotiin. Niin Zero lähti. Se koki Saksan, Italian, Ruotsin ja Suomenkin. Se voitti, se sijoittui, se työskenteli uupumatta. Zero oli Euroopan huippuratsastajien kanssa esteradoilla. Sitten tuli aika muuttaa jälleen. Itävallassa ori kaatui esteradalla, eikä noussut enää ylös. Etujalassa oli kivulias ja vaikea murtuma. Kuuluisuus Zaiga Light koki kamalan lopun. Se kuoli vieraassa maassa, vieraiden ihmisten keskellä, kisapaikkansa tallin takana pellolla eläinlääkärin lopetuspiikistä. Ori oli 162cm korkea ja monien varsojen isä.
Princess of Egypt sai yhden Zeron kolmesta pakasteesta ja näin sai Agata Jewel alkunsa. Priso on yhä tänä päivänä hyvässä kisakunnossa ja jatkaa uraansa. Se oli samanlainen ihmehevonen kuin Zero parhaina päivinään, mutta enää ei yhtä hyvin kisaa. Sen treenaus onneksi oli maltillisempaa ja esteet sopivan kokoisia - Priso onkin edelleen terve ja kisaa nykyään vain pikkukisojen matalissa luokissa. Kun tamman huippukausi oli ohi, se myytiin yksityishevoseksi vanhalle miehelle, joka on entinen kilparatsastaja. Nuo kaksi viihtyvät erittäin hyvin yhdessä. Priso on 158cm korkea mustanruunikko.
Jonkin verran ehti 160cm korkea ruunikko Haf Ur Own Way G kisata. Nuorella "Nooralla" olivat saavutukset vielä edessäpäin, mutta se kuoli tapaturmaisesti ehdittyään sijoittua vasta muutamissa kisoissa. Kiltti ja kultainen esteratsu lensi keveästi yli kummallisempienkin esteiden, joten siltä odotettiin suuria este- ja kenttäratsuna. Noora oli nopea oppimaan uutta, hyvärakenteinen ja kiltti, ja sellaisia tuli sen varsoistakin.
Dark Chocolaten tarina alkoi todella vasta siinä vaiheessa, kun se siirtyi asumaan Twisty Pizzleen suoraan kasvattajalta. Huippuratsastaja Joachim Gatronsenin esteratsastukseen painottunut kasvatti onkin jo nuoresta iästään huolematta menestynyt hienosti - sijoittuen muutaman kerran myös kouluratsastuksen saralla! Laatiarvostelupalkintoja tämä 170-senttinen ruunikko ei koskaan saanut, mutta lahjakas se oli. Hevonen kuoli rauhallisesti vanhuuteen 24-vuotiaana.
Dark Chocolaten isä, Mister Moon oli tumma suurikokoinen ratsu, joka hyppäsi korkeita luokkia muita oman aikansa huippuratsuja vastaan. Tämän vaativan ja voimakkaan ratsun täyttäessä yhdeksän vuotta tilillä oli monia voittoja ja sijoituksia esteratsastuksesta, ja kokonaista yhdeksän varsaa. Upea ori jouduttiin lopetamaan sen murrettua jalkansa laitumella.
Finding Another kiisi monenlaista doping-huhua pitkin poikin Tanskaa sen kisakautena. Koulupainotteiseksi suunniteltu tamma olikin loistava suurten luokkien estehevonen. Kiltti tamma totteli ratsastajaansa viiveettä, kääntyi uudelle esteelle jo kesken edellisen hypyn ja nopeutensa, keveytensä ja tottelevaisuutensa takia sijoittui uskomattoman hyvin koko uransa ajan. Tammalla on nyt viisi varsaa ja se kilpailee edelleen pikkukisoissa pitääkseen kuntoaan yllä.
Luonteikas ja energinen Fuckta eli vain kilpaillakseen. Se ei ole koskaan tuntunut välittävän muista hevosista ja vain harva ihminenkään luikerteli sen suosioon. Maalla, Georg Lennin tilalla syntyneeltä tammalta ei suuria odotettu, se kun oli niin hankala luonteeltaan, vaikkakin hyvä suvultaan. Ankaran kouluttajansa kanssa tamma kuitenkin oppi hyväksi, kiltiksi ratsuksi ja selviytyi kilpakentille. Se jatkoi uraansa kauan, kunnes kuoli vanhuuteen. Fuckta on 159cm korkea.
Fucku on jo nuorella iällä ollut loistava kilpahevonen ja hyvin kapasiteetikas ratsu, mutta luonteeltaan äkäinen ja itsepäinen. Esteuransa jo lopettaneen estepainotteisen orin seitsemästä jälkeläisestä Fuckta oli ainoa, joka peri luonteen. Kaikki varsat tosin osaavat hypätä mainiosti. Fucku on ollut täysin terve hevonen aina vanhuutensa päiviin asti ja se kuoli vasta 28-vuotiaana.
In The Fact oli koulupainotteinen tamma itäisestä Tanskasta. "Tea" on ollut kuusivuotiaasta asti vanhan, taitavan kilparatsastajamiehen ratsu, ja jo sen vuoksi menestynyt kohtalaisesti. Todelliset taidot puhkesivat kukkaan kuitenkin vasta tamman täyttäessä yhdeksän - se alkoi tehdä loistavia tuloksia kouluratsastuksessa. Tea olisi jatkanut uraansa vielä, mutta joutui kuusitoistavuotiaana vetäytymään eläkkeelle yhdessä ratsastajansa kanssa, joka ei halunnut enää muiden ratsastavan vanhalla rakkaalla kilparatsullaan. Tea toimii edelleen siitostammana tilalla, ja on hyvin terve ja hyvänluontoinen.


Kisakalenteriin merkitään vain sijoitukset.
PäivämääräJärjestäjäLuokkaSijoitus
23.01.-09KarmiiniKRJ/Int.I5/48
27.01.-09ZurückKRJ/Int.I3/23
11.02.-09ZurückKRJ/Int.I1/20
19.02.-09ZauberhofKRJ/Px.St.Georges4/29
22.03.-09VihkalaKRJ/Int.I (KRJ-Cup)5/360
27.03.-09ZurückERJ/130cm1/12
27.03.-09ZurückERJ/140cm1/10
27.03.-09VF MiniaturesWRJ/pole pending3/48
28.03.-09VF MiniaturesWRJ/reining8/72
28.03.-09VF MiniaturesWRJ/trail1/65
10.06.-09RustlerKRJ/Int.II4/40
29.06.-09RustlerKRJ/Int.II4/50
30.06.-09RustlerKRJ/Int.I5/50
27.05.-10HiprakkaEste/130-140cm3/26
29.05.-09VMRKoulu/Int.I4/28
27.02.-13ZurückERJ/150cm3/50
01.03.-13ZurückKRJ/Int.II2/78
17.03.-13ZurückERJ/150cm7/50
04.04.-13SatulinnaERJ/150cm1/50
07.04.-13SatulinnaERJ/150cm1/50
12.04.-13Twisty PuzzleERJ/150cm1/30
13.04.-13Twisty PuzzleERJ/150cm1/30
15.04.-13AkileyaKRJ/VaA3/50
07.05.-13Jadessa WBsERJ/150cm2/30
20.05.-13ZurückERJ/150cm2/39
22.05.-13ZurückERJ/150cm4/39
06.06.-13Dark Side TrakehnersERJ/150cm4/30
07.06.-13Dark Side TrakehnersERJ/150cm3/30
08.06.-13Dark Side TrakehnersERJ/150cm2/30
11.06.-13Dark Side TrakehnersERJ/150cm2/30
15.06.-13Dark Side TrakehnersERJ/150cm5/30
15.06.-13Dark Side TrakehnersERJ/150cm4/30
17.06.-13TakkuraERJ/150cm5/30
18.06.-13TakkuraERJ/150cm4/30
19.06.-13TakkuraERJ/150cm4/30
19.06.-13Dark Side TrakehnersERJ/150cm4/30
20.06.-13TakkuraERJ/150cm4/30
20.06.-13TakkuraERJ/150cm1/30
21.06.-13Dark Side TrakehnersERJ/150cm5/30
21.06.-13SoloERJ/150cm4/30
22.06.-13SoloERJ/150cm5/30
22.06.-13SoloERJ/150cm2/30
24.06.-13SoloERJ/150cm5/30
24.06.-13Dark Side TrakehnersERJ/150cm4/30
27.06.-13Dark Side TrakehnersERJ/150cm4/30
28.06.-13ZurückERJ/150cm6/36
29.06.-13Dark Side TrakehnersERJ/150cm4/30
29.06.-13Dark Side TrakehnersERJ/150cm1/30
07.07.-13Kk RehbergERJ/150cm3/40
21.07.-13SoloERJ/150cm3/30
23.07.-13SoloERJ/150cm5/30
27.07.-13SoloERJ/150cm2/30
28.07.-13SoloERJ/150cm2/30
04.12.-13ZurückERJ/150cm2/5
04.12.-13ZurückERJ/150cm1/5
06.12.-13ZurückERJ/150cm2/5
07.12.-13ZurückERJ/150cm1/5
03.12.-13OldfinionKRJ/Int.II2/30
04.12.-13OldfinionKRJ/Int.II3/30
09.12.-13NavelinaERJ/150cm2/30
12.12.-13NavelinaERJ/150cm3/30
13.12.-13NavelinaERJ/150cm4/30
13.12.-13ZurückERJ/150cm2/30
13.12.-13ZurückERJ/150cm5/30
14.12.-13ZurückERJ/150cm5/30
16.12.-13ZurückERJ/150cm4/30
21.12.-13ZurückERJ/150cm5/30
21.12.-13SkurvashERJ/150cm2/30
22.12.-13ZurückKRJ/Int.II3/22
23.12.-13ZurückERJ/150cm5/26
24.12.-13SkurvashERJ/150cm3/30
27.12.-13ZurückERJ/150cm5/26
30.12.-13Sonic WBsERJ/140cm2/100
05.01.-14Reve de HausseaERJ/150cm4/50
05.01.-14Reve de HausseaERJ/150cm5/50
05.01.-14Sonic WBsERJ/140cm8/100
09.01.-14Reve de HausseaERJ/150cm3/50
11.01.-14Sonic WBsERJ/140cm1/100
26.01.-14ZurückKRJ/Int.II2/24
28.01.-14ZurückERJ/150cm3/30
29.01.-14ZurückERJ/150cm2/30
29.01.-14ZurückERJ/150cm3/30
30.01.-14ZurückKRJ/Int.II4/24
03.03.-14ZurückKRJ/Int.II1/24
09.03.-14ZurückKRJ/Int.II1/26
25.03.-14Ryövärin RatsutilaKRJ/Int.II2/30
27.03.-14Ryövärin RatsutilaKRJ/Int.II2/30
28.03.-14Ryövärin RatsutilaKRJ/Int.II1/30
29.03.-14Ryövärin RatsutilaKRJ/Int.II1/30
25.09.-14ZurückKRJ/Int.II5/45
26.09.-14ZurückKRJ/Int.II1/45
28.09.-14ZurückKRJ/Int.II6/45
28.09.-14ErkinheimotKRJ/Int.II2/38
13.10.-14VencoKRJ/PSG Moscow Sim-Star Cup3/44
12.11.-14ZurückKRJ/Int.II3/16
12.11.-14ZurückKRJ/Int.II4/16
14.11.-14ZurückKRJ/Int.II3/16
26.02.-15ErkinheimotKRJ/Int.II3/23
28.02.-15ZurückKRJ/Int.II3/23
28.02.-15ZurückKRJ/Int.II4/23
01.03.-15ZurückKRJ/Int.II1/23
03.03.-15ZurückKRJ/Int.II3/23
06.03.-15ErkinheimotKRJ/Int.II2/23
22.03.-15ZurückKRJ/Int.II1/16
23.03.-15ZurückKRJ/Int.II1/16
23.03.-15ZurückKRJ/Int.II1/16
10.04.-15ZurückKRJ/Int.II2/16
12.04.-15ZurückKRJ/Int.II1/16
12.04.-15ZurückKRJ/Int.II1/16
14.04.-15ZurückKRJ/Int.II3/16
14.04.-15ZurückKRJ/Int.II3/16
15.04.-15ZurückKRJ/Int.II4/16
17.04.-15ZurückKRJ/Int.II3/16
17.04.-15ZurückKRJ/Int.II3/16
18.04.-15ZurückKRJ/Int.II4/16
19.04.-15ZurückKRJ/Int.II3/16

101113
Tervetuloa Yorcaan, Noora! Tamma on aina ollut minun, mutta nyt sain sille viimein tehtyä sivut uuteen talliin. Rassukka on roikkunut Joushou Gaidousta perityllä ulkoasulla vaikka kuinka kauan... Syntymästään asti, itse asiassa.
Mutta eipä ole Noora siitä kärsinyt. Se on ollut oikein hyväkuntoinen. Nyt viimeisimmällä kisakaudellaankin se on ykskaks saavuttanut lähes täydet kisapisteet ERJ-laatista varten. Mutta vielä on hieman matkaa jäljellä. Luulen, että Noora on valmis ensi kesänä. Harkitsen, pidänkö sen täällä Suomessa kisaamassa maltillisemmin vai laitanko seuraavien keski-Eurooppaan menevien hevosten mukaan. Taidan päätyä kuitenkin Suomeen tamman sijoittamaan: tämän hevosen esi-isiin kuuluu nimittäin Agata Jewel, joten tämä on aivan liian arvokas jotta ottaisin pienen turvallisuusriskin, joka aina on, kun hevosia lähettää ulkomaille. En todellakaan halua, että arvotammani Agata Jewelin perilliselle, Nooralle, tapahtuu jotain ennen kuin siitä on saatu edes jälkeläisiä.
010212
Noora on pikkuisella kisatauolla. No, ei niin pikkuisellakaan. Se on ollut täysin kisaamatta kesästä 2009 asti, enkä aio viedä sitä kentälle vieläkään. Syynä on pelkästään taloudelliset ongelmat: Noora ei ole ihan vielä voittokunnossa eikä minulla ole varaa laittaa sitä enää häviämään kentille. Odotamme siis että kunnossa olevat hevoset tienaavat hieman rahaa ja sitten Nooran ilmoittautumis- ja valmentautumismaksuihin on taas riittävästi rahaa.
Ovathan huonommat valmentajat meille soitelleet, josko saisivat ihkaoikean Agata Jewelin pojantyttären valmennettavakseen edes ilmaiseksi, mutta en aio pilata Nooraa. Minulle kelpaa nyt vain Elle DuLaud, ja häneen ei tänä vuonna ole varaa.
Onneksi Noora on terve ja iloinen!
010610-310710
Noora on Crimsonin, JG'n ja Zurückin yhdessä järjestämällä laitumella.
200510
Tässäpä minulla kumma hevonen - Noora on nimittäin alannut pelkäämään vettä. Ei siis juomavettä, vaan letkusta suihkutettavaa vettä ja uimarantojen vettä. Tamma melkein heitti minut selästään, kun kauhisteli ojassa virtaavia sulamisvesiä tuossa alkukeväällä. Onneksi pahempaa ei ole sattunut.
Tänään hölkkäsimme reippaan kuntolenkin illan viiletessä. Noora nautti, kun pääsi kunnolla kiihdyttelemään JG'n leveillä maastopoluolla. Se on joutunut viimeaikoina treenaamaan kentällä ihan liikaa, joten lenkki oli erityisen hyvä ratkaisu.
Olen miettinyt Nooralle varsaa, mutta tamman lapsellisesta käytöksestä päätellen se ei todellakaan ole pitkään aikaan ajankohtaista. Ehkä kahden vuoden kuluttua?
141109
Olen erehtynyt Nooran suhteen. Se on flirttaileva ja oreja kohtaan röyhkeä tamma, mutta niin kultainen ihmisille. Se on nyt kasvanut aikuiseksi, ja kilpailuttaminen on alkanut. Noora kaunistuu päivä päivältä. Tänään me kaksi lähdimme pitkälle maastolenkille lumeen, ja nautimme molemmat. Minua oikein nauratti, kun kaunis tammani laukkasi hangessa kaula pitkänä, ihmetellen pöllyävää lunta. Tämä on Nooran ensimmäinen talvi, ja ensilumen aikoihin se yritti vähän haistaa lunta, maistaakin sitä, ja näytti kokeilujensa jälkeen erittäin järkyttyneeltä. Me tallin työntekijät vain nauroimme.
220109
Oona antoi lahjaksi minulle Noora-tamman, melkoisen vahvan ja omapäisen kaunottaren. Vaikka Noora on vasta kolmivuotias, se tuntuu nauttivan saadessaan narrata muita hevosia - varsinkin oreja - sekä ihmisiä. Näyttää kuin koko hevonen ei välittäisi ollenkaan muiden tunteista, porskuttaisi vain röyhkeästi eteenpäin firttaillen itselleen tiet auki kaikkialle. Tämän leidin kanssa tulee vielä todella vaikeaa jonain kauniina päivänä ja odotankin kauhulla sitä hetkeä kun on aika kiristää satulavyö ja lähteä kisakentille. Ehkä tarvitsen apua tyttöni kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti