tiistai 17. helmikuuta 2015

Devilish Dragon Ashes

Devilish Dragon Ashes
Tilalla kävi hevosvarkaita 01.02.2015. Draco vietiin, eikä siitä ole kuultu sen jälkeen. Oripäätettiin ilmoittaa kuolleeksi 18.02.2015, koska se on todennäköisin vaihtoehto. Nähtäväksi jää, löytyykö Draco vielä joskus.
  Nimi   Devilish Dragon Ashes aka Draco
  Rotu  Holstein
  Sukupuoli  Ori
  Säkäkorkeus  165cm
  Syntynyt, ikä  24.04.-10; kuoli 18.02.2015; kuollessaan 13v
  Väri  Ruunikko
  Rekisterinumero  Ei vielä
  Kasvattaja  bill, Devilish Dressagemasters
  Omistaja  Oresama VRL-02753, Visualizm
  Koulutus  ko GP; re 80cm
  Saavutukset  Ei vielä
 


"Ei tule mitään", totesin kylmästi, kun näin kolmivuotiaan Draco-orin ensimmäisen kerran. Se pukitti haassa menemään, otti sivuaskelia talutuksessa ja kehtasi vielä yrittää purra tallipoikaa, joka harjasi orin kaulaa. Tiesin, että kokenut hevosenkäsittelijä pitäisi Dracon varmasti hyvin ruodussa eikä ori aiheuttaisi vaaraa, mutta tiesin myös, ettei orista kouluratsua tulisi ikinä, jos se käyttäytyisi noin. Ehkä, jos sen ruunaisi ja laittaisi kovaan kouluun. Onneksi minut suostuteltiin kuitenkin jäämään katsomaan Dracoa kentällä. Se meni vasta helppoja juttuja - mutta näyttäytyi rauhallisesti ja keskittyneesti. Ostopäätös oli selvä saman tien, eikä Draco ole muuttunut vähääkään.Hoidettaessa pääsee vähimmällä, kun sitoo Dracon tallin käytävälle kahdelta puolelta kiinni. Vaikka se ei pyöri ja heilu, se yrittää aina näykkiä. Näin ori ei pääse kääntymään pahaa-aavistamattoman hoitajan kimppuun eikä tuota ongelmia. Potki se ei, vaikka kyllästyessään kuopiikin näyttävästi maata etujalallaan. Onneksi Draco ei ole aivokasvaimesta kärsivä tai häiriintynyt hirviöhevonen, ja pitää harjailusta kuten mikä tahansa muukin heppa. Kun hoitaja oikein mukavasti hieroo kumisualla, poika laskee kyllä päänsä ja rentoutuu, ihan niin kuin sen pitääkin. Sen sijaan taputtelusta ja hellittelystä poika ei oikein piittaa.
Kaviot eivät ole ollenkaan se iänikuinen kiistakapula, niin kuin voisi olettaa. Jos riimunnarut ovat löysät, tottakai Draco kumartuu puraisemaan kavioita puhdistavan hoitajan takapuolta, mutta kunnolla sidottuna ei pysty siihen. Jalat nousevat maasta nätisti heti pyynnöstä ja Draco pitää ne ylhäällä itse tarpeeksi kauan.
Satula selkään. Siitä ori pitää. Voi oikein nähdä, kuinka se ryhdistäytyy ja rauhoittuu. Pää pysyy alhaalla, mutta korvat nousevat takaisin hörölle. Draco ei pahemmin pullistele, kun satulavyötä kiristetään eikä sähellä ollenkaan muuten. Se ei ole väsynyt ratsastuskoulushetlanninponi, vaan vaihtelevasti ja treenattu urheiluhevonen, jolle ratsastamaan meneminen tietää hauskuutta ja kehuja.
Kyllä sitä hammaslomaa joutuu vähän kutittamaan jotta kuolaimet saa Dracon suuhun asti, mutta se nyt on aika tavanomaista. Eipä tämäkään ori superhevonen ole. Draco osaa kuitenkin pitää päänsä matalalla remmien kiinnityksen ajan ihan kympin arvoisesti, vaikka saattaakin välillä kääntyä hoitajan sormia kohti hampaineen.Kun ratsastaja pääsee tämän voimakkaan orin satulaan, koko hevonen on aivan erilainen. Se osoittaa asiantuntemustaan jo ennen koko harjoituksen alkamista seisomalla paikallaan kuin patsas, kun ratsastaja vielä keräilee ohjia, kokeilee jalustinremmien sopivaa pituutta ja korjaa ryhtiään. Sitten, kun on aika lähteä lämmittelyraviin, Draco ei singahdakaan matkaan yli-innokkaasti, niin kuin suurin osa muista erityisesti työstään nauttivista hevosista. Se lähtee pehmeästi ja rauhallisin liikkein - juuri niin kuin hevoset tekevät vain ja ainoastaan kirjoissa.
Isäntä sanoo Dracoa työnarkomaaniksi, koska se jaksaa toistaa samoja juttuja sinnikkäästi yhä uudelleen. Välillä ratsu näyttää vihaiselta, kun ei vain onnistu, mutta silloinkaan se ei kosta ratsastajalle, vaan keskittyy niin kovasti, että se näyttää jo kivuliaalta. Ratsastajan avut menevät läpi saman tien, jos ovat tarpeeksi selkeitä tulkittavaksi. Jos Draco tekee väärin, se johtuu yhdeksässäkymmenessäyhdeksässä prosentissa tapauksista ratsastajan virheistä, ei suinkaan ratsun.
Draco ei kouluratsuna juurikaan nauti hyppäämisestä, mutta yrittää kyllä kuitenkin. Yli metriä se ei mene sitten millään, vaan kieltää saman tien. Muutenkaan hypyissä ei juurikaan ole kehuttavaa. Tyyliä ei ole olemassa, satulassa on kauheaa istua. Ori ei ole joutunut koskaan opettelemaan hyppäämistä, joten se joutuu ponnistelemaan mielettömästi muistaakseen kaiken teoriassa.
Maastossa on kamalaa. Ensinnäkin Dracoa kutittaa kaikenmaailman paarmanpuremista, ja kaiken lisäksi näin hieno mies ei halua edes yrittää puolustautua kaikenmaailman mörköjä vastaan. Rentouttavista maastolenkeistä on turha puhua, koska Draco pelkää kaikkea, varsinkin postilaatikot ovat hirvittäviä.Koska sekä Draco että ratsastaja tietävät, mitä koulukisoissa tulee tehdä, kilpaileminen on rentoa ja hauskaa. Jotkut jännittävät kovasti suoritusta ja mahdollista palkintoa, mutta Draco ja sen porukat jännittävät ainoastaan sitä, mihin ihmeeseen uusi pokaali saadaan kotona mahtumaan. Ori käyttäytyy nimittäin erittäin hyvin radalla, vaikka sen ulkopuolella onkin tavalliseen tapaansa hieman hankala.

Beauty King PIC
holst. 166cm
Tropica Westlife
holst. 171cm
71 KRJ-sij
Heroes&Thieves
holst. 168cm
KRJ-II, YLA2
Scorpioninae
holst. 166cm
Royals Sparrowsong
holst. 163cm
64 KRJ-sij
Sparrowhawk
holst. 175cm
KRJ-II, YLA2
Fischblütig AW
holst. 167cm
KRJ-II, YLA3
Keeping Warm PIC
holst. 165cm
Ch Ares! Scared One
holst. 166cm
KRJ-I, YLA1
Achilles! Brave One
holst. 160cm
KRJ-II, YLA2
Brises! Loved One
holst. 162cm
KRJ-II, YLA3
Liasons Prada Love
holst. 164cm
Jhonny D
holst. 173cm
Cosmopolitan
holst. 173cm
KRJ-II


Dracon KRJ:n alaiset kisat (vain sijoitukset:
http://forwice.kuurupiilo.net/kutsut/krj/78.html
http://alegre.proboards.com/index.cgi?board=kaikkialegrenkoulukisat&action=display&thread=1 (3)
http://hippasilla.net/v/h/trak/tap/krj65.htm
http://www.hopeakarhu.org/pjortoi/11/krj/037.htm
http://leendenkilp.webs.com/krj/04.htm
http://kauhumieli.net/virtuaali/kisat/krj25.htm
http://kauhumieli.net/virtuaali/kisat/krj27.htm
http://www.hikkilihiili.net/ahmavaara/kisat/141211.html
http://www.hikkilihiili.net/ahmavaara/kisat/151211.html
http://jevsin.net/yamera/KRJ/KRJ106.htm
http://jevsin.net/yamera/KRJ/KRJ109.htm
http://virtuaaliset.net/suprant/k2/krj074.php
http://virtuaaliset.net/suprant/k2/krj075.php
http://lumipantteri.net/kilpailut/krj65.php
http://joeles.net/jwb/k/krj/43.html
http://joeles.net/jwb/k/krj/45.html
http://crimsonkisat.webs.com/KRJ036.html
http://lumipantteri.net/kilpailut/krj90.php
http://lumipantteri.net/kilpailut/krj91.php
http://lumipantteri.net/kilpailut/krj93.php (2)
http://lumipantteri.net/kilpailut/krj95.php
http://lumipantteri.net/kilpailut/krj97.php
http://kasvukipuja.net/kisat/krj/537.htm
http://kasvukipuja.net/kisat/krj/538.htm
http://kasvukipuja.net/kisat/krj/541.htm
http://kasvukipuja.net/kisat/krj/542.htm
http://kasvukipuja.net/kisat/krj/554.htm
http://kasvukipuja.net/kisat/krj/555.htm
http://kasvukipuja.net/kisat/krj/558.htm
http://kasvukipuja.net/kisat/krj/559.htm
http://kasvukipuja.net/kisat/krj/570.htm
http://kasvukipuja.net/kisat/krj/571.htm
http://kasvukipuja.net/kisat/krj/573.htm
http://kasvukipuja.net/kisat/krj/579.htm
http://kasvukipuja.net/kisat/krj/581.htm
http://kasvukipuja.net/kisat/krj/584.htm (2)
http://oresamankisat.blogspot.fi/2014/09/krj-004-avoin.html
http://oresamankisat.blogspot.fi/2014/09/krj-006-avoin.html
http://oresamankisat.blogspot.fi/2014/09/krj-009-avoin.html
http://cranleigh.foorumi.eu/viewtopic.php?f=3&t=5 (2)
http://cranleigh.foorumi.eu/viewtopic.php?f=3&t=7
http://cranleigh.foorumi.eu/viewtopic.php?f=3&t=9
http://virtuaaliset.net/krj/041014.php
http://virtuaaliset.net/krj/101014.php
http://oresamankisat.blogspot.fi/2014/11/krj-028-avoin.html
http://oresamankisat.blogspot.fi/2014/11/krj-029-avoin.html
http://serellenders.hopsuplanet.net/k/krj/krj004.html
http://serellenders.hopsuplanet.net/k/krj/krj003.html
http://serellenders.hopsuplanet.net/k/krj/krj002.html



 

Elokuu 2010
Draco on hankala ja itsepäinen. Näen, että se osaisi, jos haluaisi, mutta ori tuntuu mielummin pyörittävän minua pitkin kenttää. Isäntähän ei todellakaan viitsi ratsastaa Dracolle, vaikka orin tullessa meille kovasti uhosikin kouluttavansa koko pojan alusta loppuun. No minullehan se jäi, niin kuin kaikki muukin.
Tuttuun tapaan väänsin ratsua kentällä tänään. Kuten ennenkin, Draco aloitti juoksemalla siksakkia lämmittelyssä. Käytin hyväkseni paino- ja pohjeapuja parhaani mukaan, eikä se auttanut. Ohja-avut pyrin pitämään mahdollisimman lempeinä ja rauhallisina.
Nyt on pakko hankkia valmentaja, ihan oikeasti. En todellakaan jaksa enää, eikä tuo miehenpuolikas edes aio tai viitsi auttaa. Draco ei edes ole ollut meillä kovin kauaa, ja jo nyt tuntuu toivottomalta!

Heinäkuu 2010
Draco on laitumella.  Kesäkuu 2010
Draco on laitumella.  Toukokuu 2010
Kukas se sieltä aamulla käveli ulos kuljetusautosta komeana kuin satujen yksisarviset? No Draco. Kirpeässä aamuauringossa en voinut enää olla pahoillani isännän päätöksestä. Meillä oli nyt tallissa maailman komein hevonen. Draco katseli ovelasti ympärilleen, nuuhki ilmaa ja odotin jo machoa hirnahdusta, mutta sitä ei tullut. Sen sijaan ori käveli säyseästi isännän perässä kohti tyhjää, avonaista hakaa - ja pukkasi sitten laukassa ohi. Riimunaru läpsyi avuttomasti Dracon perässä, mutta onneksi ori paineli suoraan hakaan. Eipä se olisi muuallakaan kauas päässyt, olinhan sulkenut portin tielle varmuuden vuoksi.
Sillä sekunnilla, kun portti oli kiinni, Draco käveli korvat ystävällisesti hörössä minua kohti. Sai vain ojentaa käteni ja ottaa narun irti sen riimusta. Vaikka olisi pitänyt olla vihainen, minua nauratti. Tästä pojasta sitä tulee Visualizmin uusi suuri haaste!  Huhtikuu 2010
Ei käy, ei todellakaan käy. Olemme isännän kanssa suunnitelleet uusia hevoshankintoja, mutta tämän kuun viimeisinä päivinämme katsastamamme Draco-ori ei todellakaan astu meidän tallimme kynnyksen yli. Isäntä perustelee päätöstä upealla suvulla ja lupaavilla kouluratsun liikkeillä, mutta minä vastustan sitä Dracon kamalalla käytöksellä missä tahansa muussa tilanteessa, kuin ratsastaja selässään. Isäntä sanoo, että se johtuu vain nuoruudesta ja lupaa opettaa orin tavoille, mutta sehän nyt nähtäisiin. Isäntä ei osaa edes kuoria perunaa.
Draco, eli Devilish Dragon Ashes on pieni kolmivuotias holsteinori. Ulkonäkö hurmaisi kenet tahansa ja vauvan opettelua kouluratsuksi ei voi kuin ihailla. Sukutaulukin on mitä parhain. Kuulostaa täsmälleen siltä, mitä minä haen, mutta luonne sanoo ei. Draco ei ole ilkeä tai hullu, mutta se on uhmaikäinen, vahva, viekas ja nopea. Kaikkein pahinta on, että Draco ihan oikeasti tulee meidän talliimme heti ensikuun alkupäivinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti