keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Barkesten Weich (YLA2, KRJ-III, KRL-III)

Barkensten Weich
Barkensten Weich löytyi karsinastaan kuolleena 18.02.2015. Kuolinsyy on ilmeisesti sydänkohtaus. Vellu, Oresaman ensimmäinen oikea kouluratsu, jättää jälkeensä hevosenkokoisen aukon, jota mikään toinen ratsu ei koskaan voi täyttää.
  Nimi   Barkensten Weich aka Vellu
  Rotu  Holstein
  Sukupuoli  Ori
  Säkäkorkeus  162cm
  Syntynyt, ikä  17.08.-07; kuollessaan 33v
  Väri  Kimo
  Rekisterinumero  VH03-044-2671
  Kasvattaja  Rea, Weich
  Omistaja  Oresama, Visualizm
  Koulutus  ko GP; re 125cm; irto 130cm
  Saavutukset  KRJ-III, YLA2, KRL-III
 


Vellu on oppinut, että ihmisten miellyttämisellä saa monia omia etujaan läpi. Jos menee kouluradan kunnolla, pääsee aikaisemmin pois kentältä. Jos antaa hoitaa rauhassa, saa kehuja, taputuksia ja pääsee nopeammin pois paikallaan seisoskelemasta. Jos odottaa ruokaa riehumatta, se tulee nopeammin. Jos on ystävällinen muille, saa olla haassa ystävien kanssa eikä yksin. Jos ei ahmi laitumella, ei tule paha olo.

Vellu on todellakin viisas hevonen ja ymmärtää mikä on sille parhaaksi. Varsana sen kasvattaja on pitänyt sitä niin hyvin, ettei se ole oppinut pelkäämään ihmistä ja on tajunnut että ihmiset ajattelevat vain sen parasta kaikkine hassuine juttuineen. Niinpä se antaa hoitaa itsensä aivan rauhassa ja vänkyröimättä. Eihän se pikkulasten kanssa menesty, se ei nimittäin laske niin lyhyitä tyyppejä ihmisiksi ollenkaan. Vanhempi aloittelija taas on ihan okei, mutta silloinkin kokeneen hevosihmisen valvova silmä on oltava katsomassa orin perään.
Kumisuka on viisas keksintö, tuumaa Vellu. Se lähettää isot porkkanaterveiset kumisuan keksijälle - ja se on paljon se!
Vellu on mahdottoman utelias ori, ja aina tunkemassa päätään joka paikkaan. Ensityökseen se kaivaa hoitajansa taskut tarkkaan, ja nuuhkii jalat. Mistä sitä tietää vaikka hoitaja pettäisi Vellua jonkun toisne hevosen kanssa ja sille herkut ja jalat haisisivat toisen hevosen karsinan puruilta?
Vellu pullaa vähän satulavyölle, mutta sen mahaa läpsyttelemällä asia korjaantuu ja vyö kiristyy. Eikä niiden kuolaintenkaan kanssa ole suurempaa ongelmaa, sormet vain hammaslomaan kutittelemaan ja ne ovat jo suussa.
Pintelit ovat orin kauhistus! Niitä käytetään yleensä vain koulukisoissa koristeen virkaa ajamassa, ei kotona koska Vellu ei niiden laittamisesta pidä yhtään. Se kutittaa, karvastelee, hinkkaa ja tuntuu muutenkin pahalta. Vellu nyppii jalkojaan hoitajan käsistä, heiluttelee niitä joskus vaarallisenkin vauhdikkaasti ja keksii niille mitä ihmeellisimmät asennot. Kun pintelit ovat jalassa, Vellu unohtaa koko asian ja on taas aivan tyytyväinen.

Kouluratsastus on kaunista. Kouluhevoset ovat kauniita. Kouluratsastajat ovat kauniita. Kouluratsastajat ratsastavat kauniisti. Kouluhevoset käyttäytyvät kauniisti.
Vellu alle ja ratsukko on kaikkea muuta kuin tätä. Se on niin paljon enemmän. Ori yrittää kaikkensa, tottelee pienenkin vihjeen. Sen ratsastaminen onnistuu ainoastaan paino- ja pohjeapuja käyttäen. Poika on herkkä ja älykäs. Se rakastaa itseään katselevia kauniita tammoja. Ei juurikaan löydy mukavempia asioita kuin hikiset treenit joiden jälkeen on yvä olo ja saa paljon herkkuja.
Esteratsastus ei ole Vellun juttu, vaikka se yrittääkin kovasti. Kyllä hypyt venyvät 125'een senttimetriin asti, muttei Vellu oikein nauti. No, koulupainotteinen sukuhan sillä onkin, ei siitä tarvitse estehirmua yrittää.
Vaikka Vellulla ratsastellaan pääasiassa kentällä, ovat maastotouhut ihanaa vaihtelua. Kesällä varsinkin on hauskaa puhallella perhosten päälle, laukata sänkipellolla, pulahtaa välillä järveen uimaan ja palata metsän kautta koivunlehtiä pureskellen. Talvella kivempaa on narskutella menemään pakkashangessa, vetää perässään rekeä, pulkkaa tai suksia. Pöllyävä pakkashanki on ihana myös laukata - mutta suojakeli on kammottava! Tilsoja ja lisää tilsoja! Märkyyttä, oksettavia rapapaakkuja ja idioottimaisen pitkiä lenkkejä. Ihmisten "IHANAA"-huudahduksia ja lenteleviä lumipalloja. Onko kauheampaa olemassa?

Kuljetusauto on pakollinen kisaavalle hevoselle. Onneksi orin kasvattaja jo totutti sen autoihin ja matkustamiseen.
Kisapaikalle pääsee sutjakkaasti - entäs toiminta siellä? Vellu on hermo kuin mikä, on lähdössä kaikkiin suuntiin samanaikaisesti. Sen jokainen lihas on jännittynyt ja se ei rentoudu hetkeksikään. Lämmittelykin on sama kuin kuolema. Tuokin tamma tuolla on aivan varmasti parempi!
Kisasuorituksen alkaessa Vellu rentoutuu kuin salamaniskusta. Se tajuaa että sillä on kotikenttäetu kouluradoilla. Se näkee, että tuo tyttö tuolla kameran kanssa haluaa kuvat juuri siitä. Se tietää olevansa hyvästä suvusta, kadehdittu ja taitava. Eikä sekään ole epäselvää että se on koko seudun parhaan näköinen mies!
Vellu siis kiitää radan rennosti ja hermoilematta, ulos tullessaan se on kuin eri hevonen. Se leuhkii, hirnuu muille, tanssahtelee ja pitää päänsä korkealla. Sitten se palaa saamaan sinivalkoisen ruusukkeen, ja lähtee kunnon pukkilaukkaa kunniakierrokselle.
Hyvä Vellu!
 
Ballersten PK
Holstein.
Beckingstern PK
Holstein. KRJ II, esiktk
Rubinstern
Holstein. KRJ III, esiktk, Reserve Champion of Show, Holsteiner Halter Champion, Intermediaire I Champion x 2, Intermediaire II Champion x 4
Bequem
Holstein. KRJ III
Ballard SIN
Holstein.
Carus
Holstein. Missä?
Balance
Holstein. Kuollut
Nelda's Colombina
Holstein.
Schwartz Harlekin RW
Holstein. KRJ III
VIR MVA Ch Sultan I Deverce
Holstein. KTK II, VIR MVA Ch. Kuollut
VIR MVA Ch Mystical Avenue
Holstein. KTK II, RTLA III, VIR MVA Ch. Kuollut
Scorpiosa SIN
Holstein.
Beckingstern PK
Holstein. KRJ II
Dawn's Self-Deception
Holstein.

Isä: Ballersten PK
Ballersten PK on vilkas, eloisa kouluratsu, jolla on kapasiteettia kouluratsastuksen puolella aina korkeimpiin luokkiin saakka. Se elää tällä hetkellä Siiri K.'n omistuksessa Highflyerissa Esteratsastukseenkin tästä hyvänluontoisesta orista on. Vielä se ei ole saavuttanut mitään palkintoja, mutta kaikki aikanaan.

Isänisä: Beckingstern PK
Beckingstern PK on periyttänyt pojalleen uteliaan luonteensa - joka sitten periytyi edelleen Vellulle asti. Tämä raudikko on läpäissyt KRJ'n laatuarvostelun, tuloksena KRJ II. Sillä on 29 sijoitusta KRJ'n alaisista kilpailuista, mutta nyt ikä jo painaa. Vanha ori ei enää palaa kisakentille, muttei kukaan sitä unohdakaan. Beckingstern PK on myös esikantakirjattu.

Isänisänisä: Rubinstern
Tässäpä legendaorii. Eläkepäiviään viettävä Rubinstern on ehtinyt arvonimiä haalia kunnon litannian. KRJ III siltä löytyy ja se on esikantakirjattukin. Se on myös Reserve Champion of Show, Holsteiner Halter Champion, kaksinkertainen Intermediaire I Champion sekä nelinkertainen Intermediaire II Champion. Musta ori kulkee Intermediaire II'n tasoisia luokkia hyvinkin viihtyen. Nuorempana se ehti myös haalia 28 sijoitusta KRJ'n alaisista kisoista.

Isänisänemä: Bequem
Tämäkin hevonen on käynyt KRJ'n laatuarvostelussa, tuloksena KRJ III. Se on todella hyvänluontoinen tamma, joka kulkee kouluratsastuksessa vaikeimpia luokkia. Esteitä se ei hyppääkään aivan yhtä hyvin. Sijoituksia sille on ehtinyt kertyä 22 kappaletta. Vanhakaan Bequem ei vielä ole.

Isänemä: Ballard SIN
Ballard SIN puolestaan ei ole mikään superhevonen - mutta sitäkin kultaisempi. Sen hyppivä ja pomppiva luonne on tiivis paketti. Ruunikko holstain kulkee koulua aina tasolle Intermediaire II asti. Sijoituksia on tullut vasta kuusi - mutta ei hätää, niistäkin kolme on kakkossijoja! Ballard SIN on jo lopettanut kisauransa.

Isänemänisä: Carus
Tiedot hävinneet

Isänemänemä: Balance
Tiedot hävinneet

Emä: Nelda's Colombina
Nelda's Colombina on vielä nuori tamma, siksi sijoitukset ja kisat ovat vähissä. Palkintojakaan se ei ole ehtinyt vielä saavuttaa. Kuitenkin se on lupaava alku, koulutustaso tällä hetkellä VaA ja varmasti vielä nousee! Barkensten Weich on sen ainoa varsa, joten suku ei ole yleinen.

Emänisä: Schwartz Harlekin RW
Schwartz Harlekin RW on tummanruunikko GP-tasoinen ori. Se on arvosteltu KRJ'n laatuarvostelussa, tuloksena KRJ III. KRJ-sijoituksia onkin kertynyt 25 kappaletta. Ori on jo ehtinyt ikääntyä, joten kisoja tuskin enää tulee. Orilla on vain kolme jälkeläistä.

Emänisänisä: Sultan I Deverce
VIR MVA Ch Sultan I Deverce on legenda. Se on ensimmäinen VIR MVA Ch -arvonimen saavuttanut ja kantakirjattu holstein. KTK II palkittu ori on jo päästetty vihreämmille niityille. Orille on kertynyt ihan mukavasti kisoja ja jälkeläisiä elämänsä aikana.

Emänisänemä: Mystical Avenue
VIR MVA Ch Mystical Avenue on KTK II ja RTLA III palkittu tamma. Se on kuollut jo vanhuuteen, mutta sen muisto elää. Vaativan B'n kulkija on kisannut hienosti ja saavuttanut hyviä tuloksia. Hyvän hoiodon vuoksi Mystical Avenuesta tuli terve, kiltti tamma.

Emänemä: Scorpiosa SIN
Tämä iso, hyvänluontoinen tamma on haalinut jo 20 sijoitusta KRJ'n alaisissa kilpailuissa. GP-tasoinen Scorpiosa SIN kisaa edelleen.

Emänemänisä: Beckingstern PK
Beckingstern PK on periyttänyt pojalleen uteliaan luonteensa - joka sitten periytyi edelleen Vellulle asti. Tämä raudikko on läpäissyt KRJ'n laatuarvostelun, tuloksena KRJ II. Sillä on 29 sijoitusta KRJ'n alaisista kilpailuista, mutta nyt ikä jo painaa. Vanha ori ei enää palaa kisakentille, muttei kukaan sitä unohdakaan. Beckingstern PK on myös esikantakirjattu.

Emänemänemä: Dawn's Self-Deception
Tiedot hävinneet
Vellu on voittanut kilpailuistaan palkintoja.
150ve, ruusuke, toppaloimi
PäivämääräJärjestäjäLuokkaSijoitus
31.08.-07ToppariKRJ/VaB2/29
01.09.-07CifraKRJ/HeA8/78
04.09.-07Chi o HakuKRJ/HeC3/47
05.09.-07Chi o HakuKRJ/HeC1/47
18.09.-07BaubaenKRJ/VaA5/87
11.12.-07De DuivelKRJ/HeA3/111
20.12.-07PerjantaiKRJ/HeA (Tarinaluokka)1/5 tarina:X
29.12.-07ShiawaseKRJ/VaB3/51
29.12.-07ShiawaseKRJ/Int. I4/48
29.12.-07ShiawaseKRJ/GP1/35
29.01.-08KiaisasKRJ/Int.II9/84
29.01.-08KiaisasKRJ/GP8/91
01.03.-08Nallekarkin talliKRJ/Px.St. Georges6/47
19.03.-08KeskiviikkoKRJ/VaA Kür5/413
25.03.-08WAMMAKRJ/Int. I1/12
10.04.-08WAMMAKoulu/Int. II2/4
10.04.-08WAMMAKoulu/GP1/3
10.04.-08EdmondKRJ/KN Spec2/62
17.04.-08JerryKRJ/Int.I3/30
18.04.-08ExpreloKRJ/Int.I1/167
20.04.-08Nallekarkin talliKRJ/Int.II3/45
16.05.-08ZurückKRJ/VaA1/58
17.05.-08SiivetKoulu/GP2/31
19.05.-08NaranjaKRJ/GP6/40
24.05.-08ZurückKRJ/VaB5/68
24.05.-08Kk FlickaKRJ/HeA1/33
24.05.-08Kk FlickaKRJ/VaB4/29
25.05.-08VälähdysKRJ/VaB5/50
13.06.-08ZurückKRJ/Int.II3/9
19.06.-08ZurückKRJ/VaA3/54
19.06.-08ZurückKRJ/Int.I7/55
27.06.-08Dwór RudzikKRJ/Int.5/80
31.07.-08ZurückKRJ/Int.I3/43
07.08.-08MörkövaaraKRJ/GP5/47
12.08.-08JPRKRJ/VaB3/42
12.08.-08JPRKRJ/VaA6/39
12.08.-08JPRKRJ/VaA3/39
12.08.-08JPRKRJ/VaB1/42
20.08.-08NaranjaKRJ/Int.5/26
06.09.-08BelRaKRJ/GP1/10
14.09.-08Kinn.in SatumaaKRJ/Int.II7/85
19.09.-08VisualizmKRJ/Int.I1/15
19.09.-08VisualizmKRJ/GP3/11
20.09.-08ZurückKRJ/Int.II2/16
22.09.-08Joushou GaidouKRJ/Int.I3/31
29.09.-08ZurückKRJ/Int.I4/39
29.09.-08ZurückKRJ/GP4/39
26.10.-08ZurückKRJ/Int.II2/42
17.01.-09TropicaKRJ/GP4/40
27.01.-09ZurückKRJ/Int.II3/27
27.01.-09ZurückKRJ/GP2/20
28.01.-09Rt MarinhaKoulu/VaA2/6
18.02.-09ZauberhofKRJ/Int.I2/28
18.02.-09ZauberhofKRJ/Int.II2/27
19.02.-09ZauberhofInt.I5/28
23.02.-09TropicaKRJ/GP6/100
16.07.-09ZurückERJ/110cm3/10Valmennukset
14.06.-11, Elle DuLaud, kouluratsastus
Olin oikein tyytyväinen tavattuani tämän ratsukon uudelleen noin vuoden kuluttua viime valmennuksestani. Olette edenneet todella paljon! Olet rentoutunut selvästi ja oppinut keskittymään yhteen liikkeeseen kerralla, joten nyt kokonaisuutta on mukavempi katsella. Uusi ongelma on tosin ilmentynyt, ja sen huomasin. Nyt, kun ennen niin täsmällinen ja tiukka ratsastaja rentoutui, ennen kovin nöyrä hevonenkin on muuttunut hieman vaativammaksi. Rento ratsastus ei tarkoita samaa kuin lepsuilu! Kun Vellua käskee, sitä saa käskeä kunnolla, niin kuin vuosi sitten vielä teitkin, vaikka välillä tuleekin rentoutua. Ratsusi on edelleen kiinteä osa sinua, olette ratsukko, joten se tottelee sinua yhtä vaivattomasti, kuin omat jalkasi. Jatkossa keskity käskemään oria yhtä tiukasti kuin 2010 talvella nähdessämme, mutta pidä samalla ratsastus yhtä rennon ja vaivattoman näköisenä, kuin nyt pidät taas vuoteen 2010 verrattuna.

20.10.-10, Elle DuLaud, kouluratsastus
Olin oikein tyytyväinen tähän ryhdikkääseen ratsukkoon. Vellu on taitava hevonen, jolle sopii hyvin kaltaisesi ankara ratsastaja. Muista vain rentoutua välillä. Kun Vellu vastasi pyyntöihisi laukanvaihdoissa, et välillä myödännyt sille tarpeeksi, vaan keskityit saman tien vaatimaan seuraavaa tehtävää. Ori on oppinut sopeutumaan tähän, mutta oikeasti olisi ratsastajan työ sopeutua hevoseen. Liikkeethän menivät täysin puhtaasti ja olin niihin oikein tyytyväinen, mutta rentous kaikesta puuttuu juuri äsken mainitun ongelman vuoksi. Vellu ei tanssi kuin kouluratsun tulisi. Se menee komeasti, ihan kuin saksalainen sotilas marssisi, mutta kouluratsastus on paitsi urheilua, myös taidetta. Tämän ratsukon suoritus oli vain urheilua, joten jälkimmäistä osa-aluetta tulee keskittyä hiomaan jotta pärjäisitte entistä paremmin.

06.09.-08, Sound, kouluratsastus
Vellu kulki todella nätisti ja rennosti ja yhteistyönne toimi todella hyvin. Alkutunnista keskityimme ravityöskentelyyn sekä vaikuttamiseen ääniavuilla ja suoriuduitte harjoituksista todella hyvin! Ravissa Vellu käytti hyvin takajalkojaan ja otti liidokkaita ja matkaavoittavia askeleita. Ääntäsi se kuunteli hyvin ja otti avut nopeasti vastaan. Lopputunninnista jatkoimme askellajin kimpussa, mutta se oli nyt laukka. Laukassa Vellu oli aluksi vähän turhan innokas ja jouduit pidättämään sitä aina välillä vähän liikaakin. Kun kuitenkin sait innokkuuden käytettyä hyvään tarkoitukseen, eli takajaloilla polkemiseen ja näyttävyyteen, onnistuitte aivan loistavasti ja henkeni haukkomiselta en pystynyt edes opettamaan teitä enempää! Laukkapiruetitkin sujuivat kuin vettä vaan ja näytitte niissäkin oikein toimivalta ja yhteistyökykyiseltä ratsukolta.

05.09.-08, Leighton, kouluratsastus
Vellu oli valmennuksen alkupuolella vähän laiskanpuoleinen, mutta sait sen hyvin heräteltyä. Vähän myöhemmin se saikin jostakin aivan uudenlaista virtaa ja sitä joutui vähän toppuuttelemaan. Laukanvaihdotkin sujuivat teiltä hyvin, kun muutaman kerran yrititte. Väistöt sujuivat teiltä oikein hyvin ja kaikkien oppien mukaisesti. Taka- ja etuosakäännöksetkin menivät lähes täydellisesti. Vähän pientä hiomista kuitenkin löytyy siinä, että takajalat voisivat polkea enemmän paikoillaan. Lisätyssä ravissa Vellu nosti laukan pariin otteeseen, mutta sait sen kuitenkin ottamaan takaisin raviin melko nopeasti. Koko valmennuksen ajan Vellu kuunteli apujasi hyvin ja vastasi niihin oikein moitteettomasti.

20.11.-07, Moondance, kouluratsastus
Hieno ratsukko, jota oli ilo katsella. Hevosesta huomasi, että se nautti tehtävistä ja yritti parhaansa. Alkutunnista valmennuksen tammat tuntuivat kiehtovan Vellua kovasti. Maayaa oli alkuverryttelyssä hieman kovakätinen ja sai Vellun hermostuneeksi. Asiaan puuttumisen jälkeen Maayaa korjasi virheensä ja Vellukin alkoi toimia hyvin. Taivutukset menivät hyvin kumpaankin suuntaan. Laukanvaihdoissa oli alkuunsa pientä epävarmuutta, mutta saatiin ne vaihdotkin sujumaan täydellisesti lopulta. Maayaalla oli hyvä istunta ja yhteistyö orin kanssa pelasi. Kaikkiaan onnistunut tunti ja odotan näkeväni tämän ratsukon useinkin kilpailujen palkintojenjaossa. 

Varsat
PäivämääräNimiSukupuoliEmä
18.08.-08Nameless Hero!OriAdana FS
13.09.-08Davina 17thTammaDevine Dei
15.09.-08Sorrowblack PICTammaCandydive SIN
20.03.-09EgoIZMOriBerry Rox
01.07.-09Volkanov W!OriTropica Cocos
20.11.-13Silverbrand CassieTammaSilverbrand Chione 
Kirjoitettu 01.05.-09
Päiväkirjan viimeinen sivu
Vaikka elämä jatkuu, päiväkirjassa on rajallinen sivumäärä, vaikka se olisikin huippuhevosen päiväkirja. Tätä sivua olen säästellyt ja säästellyt, mutta tuskin tulee parempaa ajankohtaa käyttää tätä.
Tämän vihkosen viimeisen sivun täytän sillä, että kiitän raksta ratsuani sen tietämättä. Voitteko kuvitella katsoessanne tätä hurmuria, että se on elämäni ensimmäinen kouluratsu, elämäni ensimmäinen holstein ja elämäni toinen minun hallussani laatuarvostelupalkittu ratsu. Se on ensimmäinen GP-tason ratsuni, ja se ponnahduslauta joka sai minut tutustumaan niin kouluratsastukseen kuin holsteinereihinkin. Mitä olisi käynyt ilman Vellua? Kasvattaisin suomenhevosia kotosuomessa? Ainakin olisin kaukana täältä Saksasta, joka on nyt kotini.
Olen onnellinen, kun saan viettää Vellun kanssa vielä monta yhteistä vuotta!

Kirjoitettu 22.02.-09
Suuri suru
Se oli siinä. Vellu on voittanut kilpailijansa kouluradoilla. Viimeiset kisat vielä mennään, joihin ori on ilmoitettu. Kalenteri on mahtava. Olen käyttänyt kaksi tuntia vain itkien ja halaten upeaa oriani. Me todella, todella teimme sen nyt, ja en ole siitä ollenkaan iloinen. Minun kaikkien aikojen parhaan kouluratsuni taival on ohi. En voi kokonaan uskoa, että kuukauden sisällä viimeiset kouluratamme ovat takanapäin.
Päästäkseni kärsimästä, keksin uutta puuhaa. Päätin vakaasti, että opetan Velluni hyppäämään. Se saa luvan ylittää edes puolen metrin korkuisia esteitä. Haluan kilpailla vielä. Ei se mitään, vaikka menisimme shetlanninponeja vastaan, minun Velluani ei vain voi enää nolata, siitä on tullut niin uskomattoman kirkas tähti taivaalle.
Tänään meistä tehtiin myös lehtijuttu. Meidän kisaurastamme, ja päätöksestä lopettaa se, vaikka ori on vasta nuori. Kommentoin viimeistä asiaa siten, että vaikka kilpaileminen on meille molemmille tärkeää, sitäkin tärkeämpää on meidän ystävyytemme. En anna orin kuolla niin itsekkäästä syystä kuin se, että pilasin sen jalat kilpailemalla liikaa ylimääräisiä sijoituksia kalenteriin. Sitäpaitsi, ei se hyppääminenkään ole hullumpaa, ainakaan kun saan Vellun tajuamaan että esteet tosiaan hypätään eikä niiden yli vain juosta jättiaskelin. Eihän se osaa vielä, mutta minä opetan.

Kirjoitettu 07.02.-09
Kokeilunhalu
Olen Vellun kanssa siinä suhteessa ihan samanlainen, että haluan myös kokeilla koko ajan jotain uutta - ja jotain vanhaa joka ei viimeksi onnistunut. Tällä kertaa meillä vuorossa ovat villit kisat. Vellu on muutamiin luokkiin ilmoitettu, nyt vain katsotaan että miten prinssi suostuu menemään niinsanotun tavallisen kansan keskellä saamatta rankingpisteitä palkinnoksi uurastuksestaan. Noh, suurin osa hevosista ei itse asiassa kilpaile ollenkaan - ja suurin osa kilpailevista menee villejä - että ei pitäisi pojalla olla valittamista. Sitä paitsi, muutama luokka on nyt jo mennyt ihan hyvin ja niistä on tullut sijoituksia. Jotenkin vain hevosteni nimet kirjoittaan ja luetaan väärin useimmin villeissä kuin alaisissa kouluratsastuskilpailuissa... Mistä johtuneekaan...

Kirjoitettu 27.01.-09
Hetkiä
Tänä aamuna heräsin levottomasta unesta. Tiesin, ettei se ollut totta, mutta pelkäsin, että Vellu oli kuolleena tallissa. Juoksin aamutakissani ja vanhoissa lenkkareissani tallin takaovesta sisään, lunta kengissä ja hiuksilla. En ehtinyt pukeutua, en mitään. Muut hevoset hörähtivät tervehdykseksi - mutta Vellua ei ollut missään. Paniikki iski välittömästi. En voinut ajatella järkevästi. Juoksin ympäri tallia etsien oriani jopa satulahuoneesta ja tallin vintiltä. Sitä ei ollut missään.
Onneksi tallimestari tuli pian ja sai minut tajuamaan että Vellu oli haassa täysissä ruumiinvoimissaan, kuten olin illalla sanonutkin että haluaisin sen sinne jo varhain. Minun oli silti juostava tarkistamaan asia.
Siellä upottaessani sormeni Vellun lyhyeksi kynittyyn harjaan, tajusin mikä tässä elämässä merkitsee. Ori on ystäväni. Se oli joskus kisakaverini, mutta nyt se ei ole enää tärkeää. Nuori ratsuni on minun pieni vauvani, jota haluan hoitaa ja silittää, pitää siitä huolta niin kuin se olisi ihmislapsi.

Kirjoitettu 05.01.-09
Uusi vuosi ja uusi yritys
Mitä tavoitteeksi tälle vuodelle? Vellun mielestä riittää mahan kasvattaminen niin, että satulavyötä joudutaan löysäämään neljä reikää. Minäpäs sanon, että sen aika on vasta sinä vuonna, kun Vellu jää eläkkeelle näistä kisahommista. Kauan me asiasta äänettä keskustelimme pitkällä maastolenkillä, mutta sitten asiasta päästiin yksimielisyyteen. Tavoitteena on tänä vuonna nostaa KRJ'n laatuarvostelupalkintoa ainakin yhdellä pykälällä, hankkia yksi varsa ja kokeilla onnea YLA'ssa. Ne ovat niin realistisia, että sitten vain puurtamaan niiden eteen. Tammikuun käytämme rennosti kisaillen ja treenaillen tavalliseen tapaan, vasta ensi kuussa alkakoon rääkki.

Kirjoitettu 21.11.-08
Mietintöjä varsoista
Haluaisin Vellulle vielä yhden varsan. Kaikki tammat ovat sille sukua. Mitä tehdä, mitä tehdä? Tuonko ulkomailta uutta verta jalostukseen ja otan Vellulta pakasteita talteen ja käytän ne uuden linjan tammoihin vasta Vellun kuoleman jälkeen? Joka tapauksessa aion ottaa Vellulta pakasteita, mutta tuhlata nyt ne sellaisiin hevosiin, jotka ovat kenties jotenkin viallisia. Noh, tutkitutan tammat ensin ja vaadin niiltä hyviä tuloksia ja sitten aloittelen uutta holsteinlinjaa. Jää nähtäväksi mitä tapahtuu, mutta ennen joulua haluan monenmonta tuontitammaa tänne.

Kirjoitettu 01.11.-08
Korostunutta itserakkautta
Tänään vasta huomasin, että minun Vellu-mussuni on onnistunut tienaamaan itselleen YLA'sta kakkospalkinnon. Silloin kun yritettiin mahduttautua mukaan tilaisuuteen, ajattelin että palkintoa ei tule, mutta että veisin orin sinne vain tietääkseni mitä pitää parantaa. Mutta että kakkospalkinto - wau. Jos tarpeeksi erisukuisia tammoja virtuaalimaailmasta löytyy, me hommaamme vielä muutaman vauvelin orille, sitten kisaamme hiki päässä niitä sijoituksia lisää ja ehkä vielä merkitsemme muitakin tuloksia kuin sijoituksia muistiin - ja sitten! Sitten on mahtava aika korottaa ensin KRJ-laatuarvostelupalkintoa ja sitten YLA-palkintoa.
Kun Vellusta on tullut näin mukava, taitava ja hyvätapainen nuorimies, sen varsoistakin odotan sellaisia. Nuokin varsat mitä sillä on, ovat oikein suloisia. Tuon keskimmäisen neitokaisen, Davina 17th'n osoitetta kyllä kaipaan yhä vielä.

Kirjoitettu 31.10.-08
Otetaan välillä rennosti
Eipä kummempia kuulu erityisesti. Otetaan rauhallisesti jonkin aikaa poikkeuksellisen rankan treenijakson jälkeen. Lunta on tullut muuten jo pieni kerros ja Vellu inhoaa tuollaista märkää, kylmää ainessa sydämensä pohjasta. Muutaman vanhan kisan päivittelin sen kalenteriin. Pitää ottaa parit kisaspurtit että oltaisiin vaikka joulun jälkeen valmiita uuteen KRJ-laatistilaisuuteen, tuohon kolmospalkintoon kun emme IKUISESTI ole tyytyväisiä. Mutta, mikäs tässä, olemme terveitä ja hyvin menee.

Kirjoitettu 03.09.-08
Palkintokaapin siivoamista
Niin iinä nyt vain kävi, että Vellu saavutti ensimmäisen merkkipaalunsa. Se on nyt KRJ-III -palkittu mies. Tottakai yritämme vielä korottaa palkintoa, mutta ajan kanssa. Ei ole kiirettä. Ori on mukana myös YLA-tilaisuudessa!

Kirjoitettu 03.09.-08
Mörköpäivä
Vellu sai minutkin säikähtämään tänään! Yritimme ihan normaaleja laukanvaihtoja kentällä kun aloittelimme treeniä. Yhtäkkiä ratsuni vain singahti eteenpäin ja ohjat luiskahtivat käsistäni. En pudonnut tai pelännyt omasta puolestani, mutta hirvitti katsoa kuinka ohjat retalehtivat laukkaavan orin jaloissa. Pidin vain harjasta kiinni ja annoin rauhallisia, pidättäviä apuja. Puolen kierroksen jälkeen poitsu pysähtyikin.
En vieläkään tiedä, mitä Vellu säikähti. Mikään ei paukkunut ja muita elukoita tai ihmisiä ei ollut ulkona. Ehkä sillä on vain hyvä mielikuvitus tai ehkä se yritti tehdä hyvän källin.

Kirjoitettu 26.09.-08
Syksy...
Anteeksi pitkä tauko kirjoittelemisessa, johtuu minun laiskuudestani eikä Vellusta. Kuitenkin, asiaan. Syksy on kauneimmillaan, maastot ovat kertakaikkiaan upeita! Vellu on vähän liian fiini poika kävelemään mutavellissä maastopoluilla, joten olemme metsässä samoamisen sijaan tehnyt retkiä keskustaan. Sinne menee kiertoreittiä hieno hiekkatie, jota reunustaa kauniinvärinen metsä. Siitä Vellukin pitää, sivistys on sen mieleen.
Pysyttelemme silti koulutreenejen parissa enimmäkseen. Kuntomme onkin nyt hyvä ja sijoituksia sen kuin ropisee.

Kirjoitettu 12.09.-08
Pässittämistä
Vellu pässitti minua tänään kentällä. Se meni ihan minne sattuu. Olin aika pulassa. Normaalihevoselle olisin suuttunut ja lisännyt rautaa suuhun, mutta kultani, oman Velluni kanssa tappelin kaksi ja puoli tuntia yhden hemmetin typerän laukanvaihdon takia. Mieti, kaksi ja puoli tuntia hinkata huippuhevosella yhtä helppoa liikettä!

Kirjoitettu 10.09.-08
Wicked dancer
Vellu tanssi, se oli ihanaa. Orini askelsi isoja mutta hallittuja, kauniita askelia. Se kantoi itsensä upeasti ja onnistui jälleen kerran näyttämään vaikuttavalta. Ainakin minun silmissäni se oli koulukentän kaunein hevonen tänä päivänä. Harjoittelimme oriporukalla. Minä menin tottakai Vellulla ja tallimestari tuli kentälle Zurückissa asustavalla Rokilla. Oli ihanaa. Mahtava treeni.

Kirjoitettu 08.09.-08
Vellu vai pelkkä Patenpoika?
Vellu on mukana KRJ-laatiksessa. Ai niin mitä sitten? Noh, tämä on sen elämän tilaisuus. Jos se joskus vielä saisi oikein paljon mainetta ja kunniaa, ihmiset eivät aina sanoisi "wau mikä suku", vaan he sanoisivat että "wau mikä hevonen!" Minä nimittäin en ole koskaan kuullut yhtään kehua orista itsestään, sen suvusta kylläkin paljon.
Me harjoittelemme nyt entistä ahkerammin, koska haluan Vellun olevan "Barkensten Weich", en vain "Ballersten PK'n varsa."

Kirjoitettu 07.09.-08
Yksi meistä...
Taas on tulossa niin syvällinen päiväkirjamerkintä, että varautukaa kunnolla. Hakekaa kattimehua, tai mitä sitten haluattekin, koska nyt se alkaa. Mietin nimittäin tässä aamulla, että kohtelenko hevosiani tasavertaisesti. Periaatteessa en. Tämä Vellu saa selvästi eniten huomiota kouluratsastuksen suhteen, Agata Jeweliä puolestaan kaulailen eniten, kun taas uusi tulokas talleilla, Looking For the Glory vie huomioni estepuolella. Silti jokaisella on se joku juttu, johon käytän aikaa. Nii-in, aikaa kuluu melkeinpä tasan yhtä paljon jokaiseen hevoseen, mutta eri hepoilla tehdään vähän eri juttuja sillä ajalla.
Mitäs me Vellun kanssa teemme? Treenaamme kovasti, kohotamme kuntoa, kilpailemme ja valmentaudumme. Se riittää. Minä olen iloinen, Vellu on iloinen.

Kirjoitettu 06.09.-08
Uninen päivä
Poitsuni lomaili haassa koko päivän. Sitä kävi pari ihmistä katsomassa tässä, ihailivat oria. Muutama tyttö halusi valokuvata Vellua ja se sai tulla sitten tallipihaan poseeraamaan oikein nahkariimu päässään.
Mutta joka tapauksessa, ihanan rento päivä. Tällaisia lisää!

Kirjoitettu 05.09.-08
Lepo on tärkeää
Oli mahtavaa viettää päivää näin rennosti. Siivosin vain heppojen karsinat tallimestarin kanssa ja painuin sitten Vellun kanssa raviradalle. Kova treenihän siitä tuli, mutta jollain tapaa se oli erilaista. Emme vääntäneet minkäänlaisia koulukiemuroita, kunhan vain päästelimme lujaa menemään.
Huomiseksi ori on ansainnut vapaapäivän, se saa oleskella haassa aamusta iltaan. Uusi talli on muuten mukava pojun mielestä.

Kirjoitettu 03.09.-08
Tunteilua
Pieni Vellu-muruni saa toisenkin vaavin. Emä on tosi kaunis, pidän siitä tytöstä todella paljon. Vellukin pitää. Harmi, että tämä romanssi jää tällä tavalla lyhyeksi. Rakkaus on siis Devine Dei, hieno eläin kerta kaikkiaan.
Jaa-a, sitä voisi nyt keskittyä kunnolla kisoihin ja tosiaan yrittää vaikka YLA'aan tänä vuonna. KRJ kun ei oikein toimi...

Kirjoitettu 21.08.-08
Sijoituksia ropajaa
Nyt niitä, sijoituksia siis, on 33. Mitähän käy ensi kuussa? En malta odottaa!

Kirjoitettu 18.08.-08
Poika tuli
Hieno orivarsahan meille muutti tänne jatkamaan isänsä jalanjäljissä. Poitsu sai nimekseen Nameless Hero!, joka on mielestäni mahtava nimi mahtavalle hevoselle.
Vellun saldo: 1 huippuvarsa ja 32 KRJ-sijoitusta. Laatisvalmis poitsu pian. Vielä yksi tai kaksi varsaa lisää ja muutama sijoitus pussiin mukaan.

Kirjoitettu 17.08.-08
Hyvää syntymäpäivää!
Vellu on nyt sitten viisivuotias ukko. Ihan ikäloppu. Ei vaitenkaan, vasta kahdeksanvuotiaana se on edes täydessä iskussa. Varsakin tulee huomenna.
Vellu näytti muuten aika hölmöltä kun aamukahdeksalta poukkasin karsinaan onnittelemaan sitä. Ei se tajua miksi se on nyt niin hyvä, että saa ekstraporkkanoita ja taputuksia.

Kirjoitettu 10.08.-08
Odottelua
En malttaisi odottaa pikkuvauvan syntymistä. Olen ihan täpinöissään, enemmän innoissani kuin Vellu-muruni. Pian sieltä tulee varsa. Voi, kun se olisi ori, kaunis kuin isänsä ja huipputapaus kuin emänsä. Ei paha varsa sieltä kuitenkaan tule, on niin mahtavat vanhemmat.
Aikani kuluksi laskin taas sijoitukset. 28 kappaletta KRJ'n alaisia ja villejä.

Kirjoitetut 31.07.-08
Vauva!
On kirjoittelu jäänyt HIEMAN vähiin tässä kaikessa tohinassa. Suurin tapahtuva asia on VELLUN VAUVA, jonka syntymäajankohdaksi on laskeskeltu ensikuun kahdeksattatoista päivää. Se on kauniilta Adana FS -tammalta hieno syntymäpäivälahja Vellulle, joka täyttää viisi päivää ennen varsan syntymää. Olen onnekas, kun tuollainen hieno nuori tamma suostuu saamaan varsan Vellu-kultani kanssa. Paras asia on, että syntyvä prinssi tai prinsessa muuttaa tänne meille!

Kirjoitettu 28.06.-08
Vanheneminen
Huomasin tänään, että puolet tästä vuodesta tosiaan on takanapäin. Vellun kanssa aikaa on vietetty yhdessä kohta kokonainen vuosi! Ori täyttää pian viisi. Olen ylpeä siitä. Se on huippuhevonen viisivuotiaaksi. Ehkä siinä syntymäpäivän aikoihin varsakin olisi ihan mukava?

Kirjoitettu 19.06.-08
Kisailua
Tämän päivän kisat sujuivat ihan hemmetin hyvin. Sijoituksia yhteensä 25, joista kaksi kerättiin tänään. Hitsi vie, kohta tässä ollaan ihan laatisvalmiita ja voidaan muuten alata suunnittelemaan perheenlisäyksiäkin!! Niin, ja sitä yhteispelipuolta. Vellu on taas kuin enkeli minulle.

Kirjoitettu 06.06.-08
Leppyminen
Olemme taas väleissä Vellun kanssa. Se tekee niin kuin käsketään ja minä paijaan sitä tavalliseen tapaan. Ehkä olisi syytä tehdä taas pitkästä aikaa yhdessä jotain muutakin kuin kisaamista ja kentällä treenaamista. Voisi viikolla lähteä vaikka raviradalle juoksemaan... Kärryillä tai selästä.

Kirjoitettu 01.06.-08
Sinnillä vedetään
Ja minähän en valmennukseen mene! Velluhan oppii nyt ja justiinsa kuuntelemaan minua! En viitsinyt olla koko elukan kanssa tänään ollenkaan. Aamulla tallimestari vei sen uloskin. Jätin koko olion huomioimatta. Vellu huuteli perääni sinnikkäästi aina kun kävelin ohi, mutta olin kuin koko oria ei olisikaan. En edes katsonut sitä kertaakaan.

Kirjoitettu 27.05.-08
Voi *****
Ei näköjään saa kehua hevosta koskaan. Pari päivää sitten hehkutin kuinka kiltti poitsu on nykyään ja hei kiva, heti sitten alkaa se silmään kuseminen. Vellu pässitti minua kentällä harjoituksissa niin, että olin vähällä heittää ohjat alas, painua tupakalle ja jättää koko orin kentälle möllöttämään ihan vain keskenään. On se sellainen vatipää välillä. Tiedän kyllä nyt taas hyvin, etten edelleenkään ole tarpeeksi taitava pitämään yksin kurissa isoa, paksukalloista orihevosta. Paras mennä valmennukseen.

Kirjoitettu 24.05.-08
Ennätyksiä
Tänään se raja tosiaan meni rikki. Päivää vajaa kuukausi siihen tarvittiin, mutta menipäs silti. Noh, sinusta se kuulostaa ehkä paljolta, mutta nelivuotiaalle orille kuukausi ei todellakaan ole pitkä aika saada kaksi sijoitusta. Kahdeksanvuotiaalta odottaisin jo enemmän, mutta väitän Vellun olevan muihin nelivuotiaisiin verrattuna keskimääräistä parempi hevonen.
Ystävystymisemme jatkuu. Vielä kuukausi sitten en olisi uskaltanut edes kävellä haassa orin ollessa siellä, mutta nyt saatan istuskellakin porttia nojaamassa. Yli puoli vuotta tarvittiin, että tämä varmuus ja luottamus kehittyisi välillemme. Olen maailman onnekkain ja onnellisin hevosenomistaja. Minulla on Vellu, en kaipaa mitään muuta.

Kirjoitettu 25.04.-08
Mitalipuuroa
Leuhkimme naapuritallin omistajan kanssa huippuhevosillamme. Mainostin kovasti, että minulla on nelivuotias huippuori, jolla on nyt jo viisi sijoitusta. Taidan olla tulossa vanhaksi. Ikää tosiaan on pojulla se neljä vuotta, mutta sijoituksia taitaa olla hieman enemmän. 18 jos oikein olen laskenut. Koskahan menee 20 rikki?
En ehdi kirjoittamaan nyt pitkään aikaan, koska aloittelemme orin kanssa tiukempaan tahtiin treenaamista. Ilmoittelen meistä sitten heti, kun löytyy aikaa!

Kirjoitettu 10.04.-08
Tilannekatsaus
Kunto on huippu kummallakin meistä, sijoituksia on 16, harjoittelu maistuu ja terveyttä riittää. Hyvä.

Kirjoitettu 26.03.-08
Kengittäjäsetä käy
Aina se Zach jaksaa kehua meidän Vellun käytöstä ja ulkonäköä. Meillä on koko Saksan kalleimpiin kengittäjiin lukeutuva työmies täällä, mutta ei se haittaa. On Zach niin rento tyyppi ja ei kyllä valita vaikka hevonen olisi kuinka kamala, että kyllä sellaiselle vähän ekstraa sitten pitääkin maksaa.
Joka tapauksessa, Vellu kengiteltiin taas tänään, kyllä nyt kelpaa sitten taas harjoitella. Orihan on ollut melkein viikon kengättömänä...

Kirjoitettu 20.03.-08
Kuumaa kaakaota
En voi uskoa tätä! Olen taas sairaana! Taas treeni keskeytyy! Paitsi että ei keskeydy. Laitoin tallilikat ratsastamaan vuoropäivinä. Ovat otettuja saadessaan liikuttaa hevosta, joka on minulle yksi rakkaimmista ja jonka rahallinenkin arvo on pilvissä jo suvun takia. Noh, oppivatpas siinä sitten ratsastamaan erilaisilla hevosilla eikä Vellukaan käytöstä varmasti kyllä kulu.

Kirjoitettu 16.03.-08
Siinähän se etenee
Pelkään, että Vellu mukautuu liikaa minun ratsastustyyliini ja alkaa toistaa minun virheitäni. Palkkasin sille tästä päivästä eteenpäin ammattitreenaajan ratsastamaan kahdesti viikossa ja annan tallityttöjen ratsastaa jatkossa useammin myös Vellulla.
Joka tapauksessa, en ole ainakaan vielä pilannut kultsiani. Treenaaja niin ylisti orin pehmeyttä ja positiivista asennetta. Hyvä, että kelpaa, siihen me pyrimme.

Kirjoitettu 03.03.-08
Alku
Nyt se alkaa! Meidän menestyksekäs maaliskuumme! Saa nähdä kumpaa kerääntyy nopeammin: sijoituksia orille kalenteriin vai kusta omistajalle päähän. Olen niin paisutellut meidän treenijuttuamme kaikille, leuhkinut jaksamisellani ja orillani, että pienikin virhe on järjettömän noloa. Tallimestarinkin kanssa mentiin lyömään vetoa, että tässä kuussa tulee ainakin yksi sijoitus ja ensi kuussa ainakin kaksi. Ainakin vielä ollaan selvitty - yksi sijoitus tässä kuussa on onneksi tullut!

Kirjoitettu 28.02.-08
Vapaapäivä
Vellu sai tarhailla koko päivän ja minä poloinen jouduin siivoamaan sen varusteita. Kyllä on kuulkaa ukolle krääsää kertynyt. On suitsia jos jonkinmoisia, hevoskohtaisia satuloitakin oikein neljä kappaletta ja loimia kohta parisenkymmentä. Kaikkein hulluinta on, että itse olen ostanut mainitsemistani tavaroista vain kahdet suitset, yhden satulan ja kaksi erilaista loimea. Loppu krääsä on palkintoja, lahjoituksia ja muuta sellaista.

Kirjoitettu 20.02.-08
Kuntokuukauden lopettelua Ihan hyvin luistaa, tyypit. Lihakset ovat välillä olleet kipeänä itse kullakin, mutta silti. Minunkin kuntoni on huippuluokkaa puhumattakaan Vellusta. Myös ratoja on kunnon lisäksi harjoiteltu, mutta ei yhtä paljon. Voin kertoa, että en ole koskaan nähnyt näin paljon vaivaa menestyksen eteen!
Mussuni hörisi minulle aamulla niin luojan tähden lempeästi, että korvat olivat pudota. Se ei ole koskaan ennen tehnyt niin! Ehkä meistä tulee bestiksiä...

Kirjoitettu 04.02.-08
Palautuminen Ei se ollut luojan kiitos liian raskasta Vellulle, se eilinen. Ori oli terveenä ja hyvässä kunnossa vastassa minua kun tulin päästämään sitä ulos aamupalalle.
Pidämme nyt tämän kuukauden kisapaussia, koska harjoittelemme kovasti ja samaan aikaan ei ole hyvä kilpailla. Lyön vetoa, että ensikuussa olemme huippuiskussa ja menestymme hyvin,

Kirjoitettu 03.02.-08
Urheilua
Aamulla Vellun ruokalevopn jälkeen minä pakkasin eväitä itselleni ja hevoselle satulalaukkuun ja painoimme menemään. Lähdimme erittäin raskaalle lenkille. Lunta ei ollut esteenä tietenkään, mutta muta meinasi imeä meidät sisäänsä moneen otteeseen. Olimme nimittäin merkitsemässä reittiä kokonaan uudelle maastopolulle. Moni ajattelee, että olen hullu kun teen sitä rahallisesti arvokkaalla kilpahevosella. Ehkä olenkin, mutta ainakin saa Vellu kunnon lihas- ja kestävyystreenin. Ja hyvin se totta vie veti!
Pysähdyimme useaan otteeseen lepäämään ja noin puolessa välissä oli hevosten päiväruokinnan aika. Vellu sai syödä ruokaansa metsässä. Minullakin oli eväitä. Puolitoista tuntia vain söimme ja lepäsimme. Sitten matka jatkui samanlaisena lutakkona.
Voi luoja, en ole koskaan ollut niin väsynyt kuin perillä olin. Vellu oli ihan lopussa. Jaksoin kiillottaa orini puhtaaksi ennen kuin se pääsi karsinaan. Tämä poju ei ole koskaan meillä nukkunut maaten, mutta nyt se toden totta kiepsahti lattialle nukkumaan.
Nyt pelkään, että treeni olikin liian raskas. Huomenna sen näkee.

Kirjoitettu 30.01.-08
Pikakatsaus
On jäänyt tämä kirjoittelu nyt aika vähiin tässä tammikuussa, mutta yritän parantaa tapani ja kertoa teille enemmän ja useammin prinssistäni Vellusta. On nimittäin niin, että menestys alkaa viirata päässä kummallakin meistä emmekä aina itsekkyydessämme muista muita. Ihan oikeasti.
Me harjoittelemme kuin hullut. Tänä vuonna aion pyrkiä orini kanssa johonkin laatikseen - toisinsanoen joko KRJ-laatikseen tai YLA'an. Pitkä vuosi on vielä aikaa, mutta kisattavaakin on huimat määrät! Meillä on 12 KRJ'n alaista sijoitusta ja ennen laatista haluan niitä olevan vähintään 35. Kyllä, siihen on pitkä matka, mutta ihan alusta tässä on kerran aloitettu ja tässä sitä jo ollaan!

Kirjoitettu 31.12.-07
Paukkuja
Olen niin iloinen, ettei tämä uljas ratsuni pelkää pommeja. Joka ikinen vuosi nimittäin nätisti pyydän, ettei ihan tallin lähellä kovasti paukuteltaisi ja joka ikinen vuosi muutama poju ja tytärkin ilmestyy erääseen HAKAAMME pommittamaan. Hävytöntä käytöstä, ymmärränhän minä että pommitella halutaan ja niin saakin tehdä, mutta eikö oma piha riittäisi? Tai tori? Mitä vain.
Tasan kymmenen sijoitusta tuli kuin tulikin täyteen. Hyvää työtä, Vellu!

Kirjoitettu 24.12.-07
Jouluaatto
Tätä olen odottanut! Aamulla varhain lähdimme aaton kunniaksi ulos kirpeään pakkasilmaan. Menimme kylälle asti ennen kuin käännyimme takaisin. Paluumatkalla poikkesimme erään lapsiperheen talon pihaan, siinä kun oli sopivasti tyttöjä isäukkonsa kanssa ulkoilemassa ja haluamassa heppailla. Vellu ihmetteli kyllä kovasti kun yksi kerrallaan päästin tytöt istumaan eteeni satulaan ratsastamaan hetkeksi aikaa. Se oli kiltti - voiko muuta odottaa.
Kisapuoltakin olen nyt taas alannut katselemaan. Sijoituksia löytyy KRJ'n alaisista seitsemän kappaletta. Saammekohan me tasan kymmenen rikki ennen kuin vuosi vaihtuu?

Kirjoitettu 15.12.-07
Joulunodotusta
Kun odottaa jotain, aika ei tunnu kuluvan ollenkaan. Nytkin me, minä ja Vellu, hohajamme kovasti joulusta, vaikka siihen on iät ajat. Lahjojakaan en ole muuten ostanut edes ihmisille Vellu-murusta puhumattakaan.
Prinssini näyttää niin komealta lumisessa maisemassa. Sain upeita kuvia kun se käyskenteli rauhallisesti lumisen haan poikki. Ehkä orista tulee isona malli?

Kirjoitettu 27.11.-07
Maastoilua
Ai että, miten oli rento päivä. Eilinen treeni kyllä kipeytti minun lihaksiani, niin varmasti Vellunkin. Me sitten lähdimme metsään verryytelläksemme vähän. Hölkkäsimme vain muutaman kilometrin matkan ja kyllä oli mukavaa. Vähän kyllä meinasivat ne puskanjuuret pelottaa aina välillä, varsinkin kun lumi näytti niin kamalalta.
Kyllä on mahtavaa ilmaa pitänyt, nytkin ihan kiva pakkanen. Ei vetistä loskaa eikä järjetöntä kylmyyttä - täydellinen sää! Ajattelin muuten sitäkin, että Vellu saattaisi tarvita ikiomaa hoitajaa.

Kirjoitettu 21.11.-07
Tehotreeni alkaa
Kyllä se kunto tosiaan vain laskikin jo muutaman päivän tauon jälkeen. Puolustuksekseni sanon, että Vellu on surkeammassa kunnossa kuin minä, vaikka se ei olekaan maannut sisällä selkäänsä pidellen ja hörppinyt rasvakaakaota sisäänsä.
Ei kuin treenaamaan vain. Yritän nyt yksin vähän aikaa ja otan ulkopuolisen valmentajan ellei toimi. Täällä JG'ssa on mukavaa, mutta vaistoan että Velluni kaipaa takaisin Saksaan. Ehkä lähdeme sinne jossain välissä.

Kirjoitettu 16.11.-07
Pientä takapakkia
Kisatauollahan sitä tässä ollaan minun selkäkipuni takia. Tallimestari ei osaa ratsastaa poitsua oikein ja en oikein malta sitä muillekaan antaa, joten ratsu on ollut pari päivää pelkän juoksutuksen varassa. Voi, kunhan tervehdyn, aloitamme kunnollisen, armottoman hikitreenin!

Kirjoitettu 10.11.-07
Treenailua
Nopeasti se aika vain hurahtaa. Tämä Vellu tuli minulle pikkuisena varsanreppanana ja nyt se on kunnon kisaratsu. Sijoituksiakin on näin lyhyessä ajassa siunaantunut viisi kappaletta. Olen ylpeä hevosestani. Ehkä jonain päivänä olemme kirkkaimpia tähtiä kouluratsukoiden maailmassa. Toivon, että kasvattajakin on ylpeä aikaansaannoksestaan, ei sitä vain joka muija saa hevosillaan aikaan tällaista upeaa poikaa.
Me treenaamme hiki päässä. Ensimmäinen vaativien luokkien sijoitus on vasta takanapäin ja haluan edelleen nostaa koulutustasoa. Jos into hevosellakin riittää, kenties kisaamme GP-tasolla jo pian.

Kirjoitettu 04.11.-07
Rauhallista ratsastusta
Vellulla oli sunnuntaina vapaapäivä, mutta se huusi niin surkeana Nessi-ruunan perään kun sitä vietiin maastoon, etta päätin ratsastaa vähän Vellullakin. Menimme ihan vain kävelemään. Lunta oli tullut ihanasti ja se narskui Vellun kavioiden alla. Vellulla oli loimi päällä ja ohjasin sitä riimusta, joten kävelimme ja ravailimme vain vähän. Vellu on niin uusi hevonen yhä edelleen, etten oikein vielä uskaltanut päästää sitä laukkaamaan ilman mitään tukea itsellen. No jaa, tämä oli kivaa.
Vellu piti kovasti lentävästä pakkaslumesta ja sallin sen laskea päänsä alas haistelemaan. Vellu potki lunta ja juoksi ilmoille heittämiensä paakkujen perässä todella iloisena.
Vaikka lenkki olikin rauhallinen, se oli pitkä. Palasimme vasta kahden tunnin kuluttua. Ilta oli jo hämärtynyt ja joku oli käynyt laittamassa roihuja portille. Vellu pelkäsi niitä ensin, mutta yllätyin positiivisesti kun orini käveli rauhallisesti roihujen välissä. Mulkoillen pahasti, mutta silti rauhallisesti.

Kirjoitettu 20.08.-07
Vellu tulee kotiin
Siivosin uuden orini karsinaa hiki päässä koko aamun. Järjestelin sille kaapin, varusteet, ruokasangon rehupaikalle, tyhjäsin haan... Kaiken kuntoon.
Sitten viimein koitti ilta ja lähdimme tallipojan kanssa hakemaan oria. Automatka oli mielestäni tappavan pitkä, mutta lopulta pääsimme perille.
Ori vihoitteli lastauksessa, se ei voinut ymmärtää miksi vieraat ihmiset hakivat sen. Kun sen silmät peitettiin, se tuli kiltisti autoon. Matka onneksi oli rauhallinen eikä se kotonakaan rähähtänyt käsiin. Pojan annettiin ensin tarhailla tunti yksin, sitten naapuritarhaan päästettiin tallin K.S. Nefertiti's Falcon Star. Ukoista tuli ystäviä nopeasti, koska Nessi on ruuna.

Kirjoitettu 19.08.-07
Ensitapaaminen
Olin laittanut lehteen ilmoituksen, että haluaisin ostaa hevosen. Kouluratsua tällä kertaa, jolla olisi suvussakin hyviä kulkijoita.
Odottelin muutaman päivän puhelimen ääressä ja vastailin. Ei kiinnostavia hevosia. Kävin katsomassakin muutamaa. "Meillä olisi nuori ori, Barkensten Weich myynnissä", sanottiin eräänä päivänä puhelimesta, ja kerrottiin hevosen suvun saavutuksista. Päätin uskaltaa lähteä katsomaan oria.
Vellu oli haassa ulkona kun saavuin. Se ei hermoillut ollenkaan, ja tuli portille pyynnöstä. Luvan kanssa sain taluttaa hevosen, kokeilla harjailla sitä ja katsella sitä. Tottakai ihastuin Vellun käytökseen heti, ja sovimme että se lähtee mukaani. Eläinlääkäri kävi vielä tarkistamassa sen kertaalleen ja ori oli valmis matkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti