maanantai 2. maaliskuuta 2015

Agata Jewel YLA2, ERJ-II, KRJ-IV, ERL-III

Tämä on Agata Jewein muistosivu, joka on rakennettu, koska alkuperäinen muistosivu on poistunut omia aikojaan Freewebsistä. Tälle sivulle ei kerätä Agata Jewelin kisakalenteria, eikä yritetä metsästää sen laajaa päiväkirjaa, mutta kaikki muut tiedot virtuaalihevosesta yritetään tähän löytää. Jos muistat tai tiedät jotain (tietoja, varsoja jne), mitä tässä ei jo ole, kommentoi alle!

Agata Jewel VH02-077-1910


Tanskanpuoliverinen
Tamma
160cm
Meriitit YLA2, ERJ-II, KRJ-IV, ERL-III
Syntyi 2005 (tarkka aika ei ollut tiedossa vuosiin)
Kuoli 24.02.2011
Yleispainotus (rekisterissä estepainotus: menestynyt myös kouluratsastuksessa)
Tummanruunikko (kuvan hevonen ei ollut paras mahdollinen rakenteeltaan, vaan näytti kiltiltä)

Agata Jewel eli Agata oli maailman kiltein ja miellyttävin tamma. Se olisi sopinut vaikka ensihevoseksi, ja sellaiseksi Oresama sen oikeastaan ostikin. Se oli Kultakengän Siittolassa asuva tammanreppana, mutta silti ensimmäinen Oikea Ratsu, jonka Oresama osti. Myöhemmin tästä kiltistä vanhasta tammasta tuli omistajansa lempihevonen, ja sitä Agata on edelleen, kakkien näiden vuosien jälkeen.

Evm-sukuinen
i: Zaiga Light (Lightning x Zaiga Queen)
e: Princess of Egypt (Prince The Brave x Egyptian Famous)

Zaiga Light ei esittelyjä kaipaa. Agatan isäorihan on kuuluisuuksien kuuluisuus. Seitsenvuotiaana se oli jo mestari Tanskassa ja muutti Ranskaan. Siellä se menestyi aivan yhtä hienosti ja sen omistaja sai hullun idean. Kierrätetään Zeroa ympäri Eurooppaa ja tuodaan se moninkertaisena mestarina kotiin. Niin Zero lähti. Se koki Saksan, Italian, Ruotsin ja Suomenkin. Se voitti, se sijoittui, se työskenteli uupumatta. Zero oli Euroopan huippuratsastajien kanssa esteradoilla. Sitten tuli aika muuttaa jälleen. Itävallassa ori kaatui esteradalla, eikä noussut enää ylös. Etujalassa oli kivulias ja vaikea murtuma. Kuuluisuus Zaiga Light koki kamalan lopun. Se kuoli vieraassa maassa, vieraiden ihmisten keskellä, kisapaikkansa tallin takana pellolla eläinlääkärin toimesta.
Huippuori Zaiga Lightin siitti aikoinaan Lightning-niminen massiivinen ori. Se tulee samalta kasvattajalta kuin kuuluisuutta niittänyt J-Rock tuli vuosia myöhemmin. Toisaalta taasLight ja Roki eivät liity toisiinsa - Light syntyi Detlef Hofmanin ensimmäisellä farmilla Tanskassa ja Roki toisella farmilla Saksassa. htä kyvykäs Light silti on. Se on Agatan muusta suvusta poiketen kouluratsu ja kuuluisa ulkomaillakin, vaikka ei olekaan itse Tanskan rajojen ulkopuolella käynyt.
Zaiga Queen oli arvoltaan, tuloksiltaan ja luonteeltaan erittäin sopiva synnyttämään Lightningin viimeisen varsan. Ena ei kisannut monessa kisassa - mutta voitti joka ikisen kahta ensimmäistä lukuunottamatta, joissa se keikkui viimeisillä sijoilla. Hyvien suoritustensa ansiosta tamma sai lopettaa kisauran aikaisin ja siirtyä tuottamaan maailmaan huippuvarsoja. Enalla on viisi varsaa, kaikki eri oreista.
Princess of Egypt sai yhden Zeron kolmesta pakasteesta ja näin sai Agata Jewel alkunsa. Priso on yhä tänä päivänä hyvässä kisakunnossa ja jatkaa uraansa. Se oli samanlainen ihmehevonen kuin Zero parhaina päivinään, mutta enää ei yhtä hyvin kisaa. Sen treenaus onneksi oli maltillisempaa ja esteet sopivan kokoisia - Priso onkin edelleen terve ja kisaa nykyään vain pikkukisojen matalissa luokissa. Kun tamman huippukausi oli ohi, se myytiin yksityishevoseksi vanhalle miehelle, joka on entinen kilparatsastaja. Nuo kaksi viihtyvät erittäin hyvin yhdessä.
Prince The Brave oli hyväkuntoinen monikäyttöhevonen. Se taisi niin koulun kuin esteetkin mutta sen lisäksi myös toimi vaunuhevosena hääkuljetuksessa ja astui monta tammaa. 12-vuotiaana Bry ruunattiin ja siitä tuli mitä parhain ja rauhallisin vammaisratsu paikalliseen ratsastuskouluun. Nykyään ori on jo kuollut, mutta se muistetaan ikuisesti monesta asiasta.
Egyptian Famouskin löytyy Agatan suvusta. Kyllä, se on juuri se tamma, joka on Famous Neverheardin varsa. Se sama, joka sijoittui satakaksikymmentäyksi kertaa esteratsastuskisoissa ja neljätoista kertaa kouluratsastuksessa. Juuri se, joka varsoi yhden ainoan varsan, josta uusi omistaja maksoi hurjan korkean hinnan. Eline on legensa yhä edelleen, vaikka vanhuuden takia on jo lähtenyt tästä maailmasta.

Sukuselvitys on vapaasti kopioitavissa Agata Jewelin sukulaisten sivuille copyright-merkintää vastaan.

Agata Jeweliä käytettiin ahkerasti jalostukseen. Tässä tiedossa olevat varsat VRL:n rekisterin mukaan:
VH04-099-5602s. 25/05/2008til-t.Chinese Jewel FAM
VH04-077-6705s. 18/09/2008dwb-o.Señor Sweden G
VH04-031-7057s. 17/07/2007fwb-t.POP'n Roll G
VH06-077-6205s. 31/07/2009dwb-t.Goodbye Agata G
VH06-077-6600s. 16/07/2009dwb-t.Beautyfool G


Jos tiedät lisää varsoista, kommentoi alle!

Agata Jewelillä oli pitkä kisakalenteri. Se on sijoittunut kymmeniä kertoja ERJ:n ja KRJ:n alaisissa kisoissa. Lisäksi tamma on kisannut roimasti villejä ja hieman WRJ:n ja KERJ:n alaisia kisoja.

Päiväkirjaa oli pidetty vuosia ja merkintöjä oli hyvinkin yli sata. Ne kertoivat tavallisista päivistä, kisatuloksista, eeppisistä seikkailuista ja arkiaskareista. Jossain laatiksessa Agata Jewel sai "erikoispisteet" upeasta päiväkirjasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti