tiistai 17. helmikuuta 2015

Raspberry Riot ZM


Raspberry Riot ZM
Tilalla kävi hevosvarkaita 01.02.2015. Rio vietiin, eikä siitä ole kuultu sen jälkeen. Tamma päätettiin ilmoittaa kuolleeksi 18.02.2015, koska se on todennäköisin vaihtoehto. Nähtäväksi jää, löytyykö Rio vielä joskus.
Info
  Nimi   Raspberry Riot ZM aka Rio
  Rotu  Holstein
  Sukupuoli  Tamma
  Säkäkorkeus  165cm
  Syntynyt, ikä  01.07.-09; kuoli 18.02.2015 13-vuotiaana
  Väri  Rautias
  Rekisterinumero  VH11-044-0065
  Kasvattaja  Oresama, Visualizm
  Omistaja  Oresama, Visualizm
  Koulutus  ko GP; re 110cm; irto 130cm
  Saavutukset  Ei vielä


Klikkaa kuvia niin näet ne oikeassa koossaan.
© Benny de Ruiter Stables

Ei kenkiä, hyi oreja, typerä hoitaja, ruma satula! Rio tietää, mitä tahtoo ja aivan varmasti vaatii aina vielä astetta parempaa. Kengitys sille on olevinaan niin kovin vaikeaa, että kengittäjä ottaa tuplahinnan. Muita hevosia tamma väheksyy niin paljon, ettei viitsi edes pompotella niitä. Omalle hoitajalle ratsu kiukuttelee silkasta rakkaudesta, ja vaikka se on vaativa ratsu, on se myös tämän tallin menijöistä taitavin. Silloin tällöin tammakulta suo omille ihmisilleen helliä hörähdyksiä, mutta pitää tarkasti huolen, ettei kukaan vain ole niitä näkemässä.
Hoidettaessa neitokainen on kieltämättä aika hankala. Se on olevinaan niin herkkä, että kutiaa liian kevyestä harjauksesta, mutta myös mukamas satuttaa itsensä jos joku oikein hartiavoimin hieroo. Oikeasti näin suureen hevoseen ei ihmisvoimilla ja kumisukahieronnalla kipeää käy, mutta Rio se on loistava näyttelijä. Tuttujen kanssa varsinkin tamma uskaltaa olla oma itsensä, mutta se ei tee siitä rennompaa, vaan vielä äkäisemmän. Neiti tietää, että nämä rakkaat ihmiset tulevat ja harjaavat ja taputtelevat aina, vaikka heille sitten näyttäisikin sitä kroonista nyrpeyttä naamallaan. Onneksi ratsu ei aiheuta kuitenkaan koskaan vahinkoa: potkuja ei satele, eivätkä hampaat näy sieltä huulen alta. Joskus pahassa paikassa tamma luimii rumasti, mutta ei ole vielä tähän päiuvään mennessä satuttanut ketään.

Kavioiden siivous tuottaa pieniä ongelmia, joskaan ne eivät koskaan yllä kengityshuolien kanssa samalle tasolle. Rio taitaa vain olla herkkä tai kutiseva kavioistaan, mutta niitä se jaksaa nyppiä kuin viimeistä päivää. Ihan kaviokoukkua käytellessä selviää vielä puristamalla kavion omien polviensa väliin, niin kovaa Rio kun ei vedä että se siitä lähtisi, mutta kengittäjäressukan on otettava järeämmät toimet käyttöön.

Satulointi on helppoa ja sujuvaa, jos on jo tottunut Rion rumaan katseeseen. Tamman korvat ovat aivan liimautuneet sen niskaan ja pää on ylhäällä. Takajalkakin nouseskelee kuin valmiina potkaisemaan. Rion touhu on kuitenkin aivan täysin uhittelua ja teinityttömäistä vastustamista. Se ei sitten ihan varmasti käänny puremaan tai potkaisemaan, eikä edes pullistele. Satula selkään vain ja vyönkiristystä. Tamma ei piittaa, vaikka näytteleekin hyvin dramaattiseen tyyliinsä väärinymmärrettyä ongelmahevosta.

Suitsiminen on sitten helppoa. Rio unohtaa satulansa heti, kun se on selässä ja poimii kuolaimensa säyseästi suitsijan kämmeneltä. Tamman on ensin aina saatava nuuhkaista noita metallikappaleita. Likaisia kuolaimia sen suuhun ei saa sitten millään, mutta onneksi Visualizmissa varusteet putsataan aina heti.
Ratsastus on ihanaa Rion kanssa. Tamma on kuuliainen ja mukavan herkkä, mutta ei ollenkaan yliampuvan sarjakuvamainen. Jos joku jää vähänkään kiristämään ohjia, tamman vauhti vain kiihtyy eikä hidastu. Neiti onkin käytännössä täysin pohkeilla ja painolla ratsastettavaa tyyppiä, mutta sitä parempi. Ohja-avut ovat näkyviä, pohjeapuja voi tehdä salassa ja ulkopuolisen silmiin tamma näkyykin lentävän ajatuksen voimalla.

Neiti omistaa hyvin, hyvin pehmeät ja tasaiset askellajit näin suureksi hevoseksi. Pieni ongelma siitä on koitunut vasempaan takajalkaan. Ratsastajan on pidettävä huoli, ettei hevonen jousta liikaa tällä jalalla, tai treenit joudutaan perumaan kuukausiksi. Eläinlääkärin mukaan jalassa on vain heikot lihakset ja niitä treenataan kiipeilemällä.

Vieras ratsastaja ei hidasta tahtia ollenkaan. Rio osaa sopeutua erilaisiin tyyleihin, kunhan ratsastajalla vain on taitoa ja tahtia. Vääriä apuja ratsu ei edes yritä ymmärtää. Jos avut taas tulevat ajallaan ja selkeinä, tamma toimii niiden mukaan viivyttelemättä.
Tämän prinsessan vasen takajalka vaatii säännöllistä maastoilua heikkojen lihasten takia. Se ei tee silti lenkeistä ollenkaan sen miellyttävämpiä. Suurimman osan ajasta Rio kun vain haluaa kääntyä takaisin. Ehkä sen mielestä sen arvolle ei sovi maastossa samoileminen, tai ehkä se vain on yksinkertaisesti laiska. Silloin harvoin, kun Rion saa innostumaan maastolenkeistä, se onkin vauhdikas, rohkea ja varmajalkainen menijä, joka ei milloinkaan eksy edes uusilla poluilla.Koulukisoissa GP-luokka on Rion leikkikenttä. Se tanssahtelee ratansa läpi kevyesti, tuskin hengästyen. Siinä vaiheessa, kun ratsastajaa tullaan onnittelemaan loistavasta suorituksesta ja ratsua ihastelemaan sen hillitystä käytöksestä, Rio taas yllättää kaikki ja päästää ilmoille nauravan hirnuntansa. Vaikka tamma on hevonen, sen katseessa voi nähdä aivan selvää vahingoniloa, kun se pää pystyssä katselee taas kerran voittamiaan hevosia. Ruusuke ja kotona odottava porkkanapussi ovat ne sivuseikat. Rio haluaa vain nähdä muiden hevosten nolot ilmeet.

 

The Streets Shaw
holst. 164cm
Vampirebarbie Drab
holst. 165cm
Sacristia de Grant
holst. 160cm
Vogue B17
holst. 163cm
King of Disco
holst. 160cm
KRJ-III, YLA3
Death Blooms
holst. 167cm
Berry Rox
holst. 166cm
Bon Party O' Polo
holst. 170cm
BBQ Party PIC
holst. 165cm
Athena O' Polo
holst. 166cm
Tropica Witchhearts
holst. 160cm
Dhampir PB
holst. 168cm
KRJ-II, YLA3, KTK-III
Sleeping Sicness 54
holst. 158cm
KRJ-II


PäivämääräJärjestäjäLuokkaSijoitus
23.06.-09Devilish DressagemastersKRJ/GP5/100
30.06.-09RustlerKRJ/GP4/50
08.08.-09ZurückKRJ/GP1/100
09.08.-09ZurückKRJ/GP1/100

Jos Rio joskus löytyy, tässä on lisää sen sijoituksia:
http://marcius.karkkimeri.net/koulu2.html

http://jevsin.net/yamera/KRJ/KRJ100.htm
http://jevsin.net/yamera/KRJ/KRJ106.htm

http://jevsin.net/yamera/KRJ/KRJ112.htm

http://jevsin.net/yamera/KRJ/KRJ113.htm

http://jevsin.net/yamera/KRJ/KRJ115.htm

http://lumipantteri.net/kilpailut/krj66.php

http://crimsonkisat.webs.com/KRJ024.html

http://crimsonkisat.webs.com/KRJ025.html

http://joeles.net/jwb/k/krj/43.html


http://joeles.net/jwb/k/krj/44.html


http://crimsonkisat.webs.com/KRJ035.html


http://crimsonkisat.webs.com/KRJ036.html
http://lumipantteri.net/kilpailut/krj92.php
http://crimsonkisat.webs.com/KRJ051.html

http://crimsonkisat.webs.com/KRJ052.html

http://kasvukipuja.net/kisat/krj/541.htm

http://kasvukipuja.net/kisat/krj/549.htm

http://kasvukipuja.net/kisat/krj/550.htm

http://kasvukipuja.net/kisat/krj/552.htm

http://kasvukipuja.net/kisat/krj/558.htm

http://kasvukipuja.net/kisat/krj/580.htm
http://kasvukipuja.net/kisat/krj/582.htm

http://kasvukipuja.net/kisat/krj/584.htm
http://oresamankisat.blogspot.fi/2014/09/krj-009-avoin.html
http://cranleigh.foorumi.eu/viewtopic.php?f=3&t=6
http://cranleigh.foorumi.eu/viewtopic.php?f=3&t=9
http://virtuaaliset.net/krj/081014.php
http://virtuaaliset.net/krj/111014.php
http://virtuaaliset.net/krj/121014.php
http://virtuaaliset.net/krj/131014.php
http://oresamankisat.blogspot.fi/2014/11/krj-026-avoin.html
http://oresamankisat.blogspot.fi/2014/11/krj-028-avoin.html
http://oresamankisat.blogspot.fi/2014/11/krj-029-avoin.html
http://serellenders.hopsuplanet.net/k/krj/krj004.html
 



Riolla ei ollut jälkeläisiä.


Päiväkirja
Heinäkuu 2010
Rio on laitumella.
Kesäkuu 2010
Rio on laitumella.
Toukokuu 2010
Rio on pahalla tuulella, kuten minäkin. Syynä on helle. En minä Rion tavoin todellakaan riehu ja poti karsinan ovia, mutta uskokaa pois, mieli tekisi minunkin. Tammakin on ollut nyt sisällä jumpittelemassa koko aamupäivän. Pihallehan se tahtoisi, mutta siellä on vielä kuumempaa.
Illalla pitäisi lähteä riimunarun päässä syöttämään tuoretta ruohoa tällekin hepalle ihan huvin vuoksi. Tuore ruoho tuleekin tarpeeseen, Riolla kun on koko ajan niin kuuma, että sen ruokahalu on nollassa. Ajattelin mehän ruohon ehkä herättävän nukkuvan ruokahalun.
Koulutreeni alkanee taas tässä kuun lopussa ennen laidunkautta. Saamme lainaan naapurin ihanan viileän suuren maneesin, ja siellä sitten jaksaa huhkia helteekkäkin. Ei Rio ole missään erityisen huonossa kunnossa, kunhan vain hieman laihtunut. Se korjaantuu kyllä, kunhan vain ilmat viilenevät tai Rion aitaukseen laitetaan lisää varjoa. Ja voihan olla, että se treenikin auttaa - ja laidun viimeistään tuo heinämahan tullessaan. Heinäkuu 2009
Ei ole totta, kuinka pieni se Rio on! Se syntyi vasta tässä alkukuusta, mutta nyt jo sen persoona on niin selvästi erottuva. Tamma on tuittupäinen ja äkäinen, mutta tietyllä tapaa emänsä tapaan hillitty kaveri. Se osaa vaatia kyllä haluamansa... Olen niin iloinen, että Rio-kulta syntyi terveenä! Se on näitä harvoja Visualizm-kasvatteja!
Ensikuussa alkaa opettelu ratsun tavoille ja pienimuotoinen kisailu. Emmeköhän me jo parin vuoden sisällä laatuarvosteluissa näy. Saatte seurata menoamme niin kilpakenttien katsomoista kuin tästä päiväkirjastakin, eikä mikään estä tulemasta itse Rioa taputtamaan.
Täytyy kyllä vielä sanoa, etten ole koskaan nähnyt näin kaunista varsaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti