maanantai 23. helmikuuta 2015

Hollywood Memories RR

Hollywood Memories RR
Hollywood Memories RR eli Memma kuoli vain viiden päivän ikäisenä 23.02.2015 tuntemattomasta syystä. Se oli kaunis ja rakastettava orivarsa, josta oli tarkoitus tulla Yorcan seuraava kenttä- ja esteratojen tähtinimi.

Nimi Hollywood Memories RR
Syntymäpäivä18.02.2015
Ikä, ikääntyminenKuollessaan 230215 5pv (reaali)
Rekisterinumero
RotuSuomalainen puoliverinen


SukupuoliOri
SäkäkorkeusKasvaa vielä
KasvattajaOresama, Yorca
OmistajaOresama, Yorca
AsuintalliYorca
PainotusYleispainotus
KoulutustasoEi koulutettu
SaavutuksetEi vielä 
Kuvat © Tomasz Siergiej

Memma on rohkea ja eloisa varsa. Se pyrähtelee laitumella välillä hyvinkin kauas emästä ja tekee tuttavuutta jopa Yorcan haukkuvan tallikoiran kanssa hellästi ja varovaisesti. Ihmisiin pikkuvarsa suhtautuu hyvin rohkeasti ikäänsä nähden, ja saa harjoitella sosiaalisia taitojaan, koska emä ei ole siitä lainkaan mustasukkainen.

Kaikki on Memmalle vielä uutta ja vaikeaa, jopa harjaaminen. Sitä on totutettu harjaamiseen varovaisesti, lyhyt tuokio silloin tällöin. Aluksi harjaaminen oli kamalaa ja Memma peloissaan, mutta kun päivät kuluvat, se tottuu kyllä. Nyt jo se on rauhoittunut paljon.

Memma on vielä pieni, eikä sitä saa viedä pois sen emän luota!
 
Hollywood Life on epäonnistunut ex-laukkuri, josta kuitenkin tuli kypsemmällä iällä ihan mukava yleisratsu. Kovan tason kilpailuihin orista ei ole koskaan ollut, mutta kyllä sekin on jonkin verran menestynyt. Tällä ruunikolla, 172cm korkealla englantilaisella täysiverisellä on komea rakenne ja sopivasti luonnetta, joten siitä tuli laukkauran jälkeen Zurückin siitosori. Sen ensimmäinen varsa on Hey-Ho Hollywood RR.
Get A Life on ruunikko, 172cm korkea englantilainen täysiverinen. Se aloitti laukkauransa 2-vuotiaana, kuten muutkin, ja jatkoi noin viisivuotiaaksi. Ori onnistui voittamaan G1-lähdön, mutta suurissa arvolähdöissä se ei pärjännyt. G1-voitto on kuitenkin sen verran hieno saavutus, että siitosorihan tästä pojasta tuli, vaikka ei kuitenkaan kaikkein suosituinta sellaista. Luonteeltaan hevonen oli kovin menevä ja tulinen.
173cm korkea, kevyt ja nopea Get Set menestyi hyvin laukkaradoilla. Tällä ruunikolla oli 3 G1-voittoa yhden G2'n ja maiden-voiton lisäksi. Statistiikat olivat 10:5-3-0-1-1. Gi-lähdöistä arvokisoja oli yksi. Get Set jouduttiin lopettamaan, kun se loukkaantui pahasti Breeders Cupin osakilpailussa. Onneksi se oli jo ehtinyt astumaan neljä hienoa tammaa.
Kauniille Luxory Lifelle povattiin menestystä sekä näyttelyissä että laukoissa, mutta tamma ei oikeastaan kilpaillut. Se oli niin hyvä ja hienosukuinen, että sen kanssa ei tahdottu ottaa riskejä. Tämä musta 171cm korkea kaunotar siirtyi siitostammaksi heti aikuiseksi tultuaan, ja saikin useita kauniita varsoja. Maiden- ja G3-lähdöt se kävi nuorena voittamassa, ja voittoprosentiksi jäikin sitten 100. Luonteeltaan neiti oli kiltti ja suloinen.
Hello Hollywoodin voittoprosentti oli 90, ja G1-voitot olivat kaikki arvokisoista. Sen huiman menestyksen vuoksi kaikki sen 4 varsaa päätettiin nimetä emänsä mukaan. Ja se päätös oli vain oikein: nopean lisäksi tämä luonteikas tamma oli myös kaunis. Se oli vain 169cm korkea, mutta rakenteeltaan upea, väriltään kauniin mustanruunikko, ja harjakin sillä oli kuin siloisinta silkkiä.
Tulinen orihan Hollywood Hooligan oli, mikä tuntui aluksi olevan hyvä ominaisuus laukkaradalla. Ura alkoi hienosti ja voittoja tipahteli. Eräässä G2-luokassa hevonen kuitenkin riisätytyi jockeyn käsistä ja yritti käydä vastustajansa kimppuun sen sijaan että olisi keskittynyt juoksemiseen. Ori suljettiin kotitalliinsa, mutta se jatkoi riehumistaan myös rennommassa ympäristössä. Se lopetettiin, koska sillä epäiltiin aivokasvainta. Ruumiinavauksessa ei löytynyt mitään. Orin jälkeläiset olivat kaikki terveitä, eikä niillä esiintynyt minkäänlaisia luonnevikoja. Hollywood Hooligan oli 170cm korkea ja musta.
Hello Boyz oli ensimmäinen tamma, jonka Hollywood Hooligan astui. Tamma oli 168cm korkea vaalea ruunikko, ja täysin kilpailematon. Siitä ei kilpahevosta suunniteltukaan, koska se oli kovasukuinen siitostamma, kahden hienon kilpahevosen jälkeläinen. Luonteikas tamma kyllä oli, mutta sen satunnaiset tempaukset annettiin sille anteeksi, koska se muutoin niin hyvä tamma oli.
Mexican Memory tuotiin Yorcaan Varkaudesta suoraan emänsä alta. Tamma oli pienestä pitäen hyvätapainen ja mukava, ja sen varalle onkin suuria suunnitelmia. Mexican Memory ei ole vielä kilpaillut loppuun asti, mutta hyvältä sen kisakalenteri nyt jo näyttää. Tamma on 170cm korkea ruunikko suomenpuoliverinen, ja yksi Yorcan kantatammoista.
170cm korkea Goodbye Memories oli hieno punaruunikko ori, jonka kohtalo päätettiin jo varsana. Esteratsu. Omistajia ei kiinnostanut, vaikka orin koko lähisuku olikin täynnä hienoja kouluratsuja, joista jokainen oli menestynyt. Tästä hevosesta tahdottiin hyppääjä. Sellainenhan kiltistä ruunikosta tuli, ja melko hyväkin. Se hyppäsi 140cm korkeita ratoja ja palkittiinkin lopulta laatuarvostelussa. Vasta myöhemmällä iällä omistajat antoivat periksi ja päättivät koettaa koululuokkia, ihan helppoja vain, harrastusmielessä. Ja Goodbye Memories olikin loistava, niin kuin jokainen hevosihminen olisi voinut ennustaakin. Ori ei yltänyt GP-tasolle, koska aloitti harjoittelun alkeet vasta 9-vuotiaana, mutta sai se voittoja ja sijoituksia helpommista luokista. Kaikista orin varsoista tuli kuitenkin este- tai yleispainotteisia.
May Be Memory oli 169cm korkea kouluratsu, hienoliikkeinen, kiltti ja upeasta suvusta. Tästä hienosta ruunikosta olisi voinut tulla siitosori saman tien, vaikka se ei olisi kertaakaan kilpaillut itse, ihan vain suvun perusteella. Mutta hevosella kilpailtiin kuitenkin, aina GP-tasolla asti, ja se menestyi hienosti. Laatuarvostelupalkittuna vanhaherra kiersi Ranskassa ja Saksassa siitosorina, mutta palasi 20-vuotiaana Suomeen. Suomessakin sillä on parikymmentä jälkeläistä, eikä kaikkia ulkomailla syntyneitä edes tiedetä. Arvioidaan, että yhteensä varsoja on tällä kiltillä siitosorilla noin 150.
Ruunikko Goodbye Sadness oli papereilla yleisratsu, mutta käytännössä kilpaili vain koululuokkia. Se ilmoitettiin laatuarvosteluun, kun se oli sijoittunut viitisenkymmentä kertaa, ja ykköspalkintohan arvostelusta tuli. Voiton toivat sijoitusten lisäksi hyvä luonne, hieno rakenne höystettynä kiiltävänmustalla värillä, ja kolme mainiota, menestynyttä jälkeläistä.
Mexican Mistress polveutuu Mexico-tammalinjasta, joka siis alkoi 1800-luvun lopulla Mexico-suomenpuoliveritammasta. Tammalinjan kaikki linkit ovat hyviä, niin Mistresskin, mutta ei se tietenkään Mexicon veroinen legenda ole. Tamma on vain 169cm korkea, mutta hyppää 160cm ratana ja kevyesti 170cm irtona. Se on kiltti, vaalea rautias kuten muutkin Mexicot, ja mitä kaunein. Tammalla on kolme jälkeläistä, jotka kaikki ovat syntyneet 200-luvulla.
175-senttinen Sir Yes Sir on palkittu kouluratsastuslaatuarvostelussa ja yleislaatuarvostelussa ykköspalkinnolla, ja lisäksi se on kantakirjassa ykköspalkinnolla. Luonteeltaan ori on oikein mukava. Sillä on viitisenkymmentä hienoa varsaa, mutta jälkeläislaatuarvosteluun sitä ei ehditty viemään, sillä se kuoli jo 16-vuotiaana ennen kuin varsat ehtivät näyttämään kyntensä kilpakentillä.
Mexico-tammalinjan uusimmista lenkeistä Mexican Magia on parhaimmistoa. Sitä ei ole palkittu laatuarvosteluissa, mutta sijoituksia sillä on estekisoista lähes sata, ja sen kolme varsaa ovat kaikki oikein hyviä. Tamma kuoli 33-vuotiaana harmaahapsena, ja oli koko elämänsä reipas ja terve. Se oli 164cm kevyt ja pieni ruunikko.


Memmalla ei ole vielä varsoja, eikä se ole vielä kilpaillut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti