maanantai 2. maaliskuuta 2015

Fuckta

Fuckta


Tanskanpuoliverinen
VH02-077-6751
Tamma
159cm
Syntyi 14.03.1999 Tanskassa, kasv. Georg Lenn (evm.)
Tuoja Ada
Lopetettu 24.12.2011 vanhuuden vaivojen takia
Yleispainotus (kilpaillut kenttää, esteitä, koulua)

Luonteeltaan kuuma ja vaikea tamma, jolta puuttui riittävä kunnioitus ihmisiä kohtaan. Oli käsiteltävissä, jos hoitaja ja ratsastaja olivat riittävän kokeneita ja reippaita. Kapasiteetikas ratsu, jos taidot sai jotenkin kaivettua esiin.

Evm-sukuinen
i: Fucku (Bedtime x Hands Off)
e: In The Fact (Facts Or Fictions x In The Beginning)

Fucku on jo nuorella iällä ollut loistava kilpahevonen ja hyvin kapasiteetikas ratsu, mutta luonteeltaan äkäinen ja itsepäinen. Esteuransa jo lopettaneen estepainotteisen orin seitsemästä jälkeläisestä Fuckta oli ainoa, joka peri luonteen. Kaikki varsat tosin osaavat hypätä mainiosti. Fucku on ollut täysin terve hevonen aina vanhuutensa päiviin asti ja se kuoli vasta 28-vuotiaana.

Toisin kuin tumma ja äkäinen varsansa, Bedtime oli lempeä, kaunis punaruunikko, joka kilpaili säästeliäästi. Se hyppäsi hienosti, mutta eli pienessä kylässä, jossa ei saanut mainetta eikä tarpeeksi hyvää ratsastajaa. Näyttelyistä ori keräsi silti arvonimiä melko hyvän määrän. Kahden varsansa jälkeen Ben kuoli vanhuuteen kunnioitettavassa kahdenkymmenenkahden vuoden iässä.

Kipakampaa luonnetta esittelee jälleen Hands Off, pienikokoinen hienosteleva tamma. Neiti kilpaili esteillä, koetti kouluakin, mutta lopetti uransa jo kahdeksanvuotiaana osoittauduttuaan liian epävarmaksi hallittavaksi muiden hevosten ympäröimänä. Hannah jäi silti tilalle jalostushevoseksi, koska selvästi osasi hypätä huonosta käytöksestään huolimatta.

In The Fact, koulupainotteinen tamma itäisestä Tanskasta. Tea on ollut kuusivuotiaasta asti vanhan, taitavan kilparatsastajamiehen ratsu, ja jo sen vuoksi menestynyt kohtelaisesti. Todelliset taidot puhkesivat kukkaan kuitenkin vasta tamman täyttäessä yhdeksän - se alkoi tehdä loistavia tuloksia kouluratsastuksessa. Tea olisi jatkanut uraansa vielä, mutta joutui kuusitoistavuotiaana vetäytymään eläkkeelle yhdessä ratsastajansa kanssa, joka ei halunnut enää muiden ratsastavan vanhalla rakkaalla kilparatsullaan. Tea toimii edelleen siitostammana tilalla, ja on hyvin terve ja hyvänluontoinen.

Ruunikolla Facts Or Fictionsilla on velmu maine. Se on ollut elinaikanaan varsinainen lukkoseppä, tallimestarin mukaan selviytynyt ulos karsinastaan jokaisena yönä. Tammojen luo vaeltalun takia ori ruunattiin välittömästi sen astuttua kaksi tammaa. Kouluradoilla menestystä siunaantui vasta ruunauksen jälkeen, kun herra jätti tammat rauhaan, mutta uransa lyhyen huippukauden aikana se ehti haalia itselleen palkinnon kouluratsujen laatuarvostelusta.

Suvusta löytyy myös In The Beginning, joka niinsanotusti oli suvunsa ensimmäinen todellinen tähti. Tamma joutui kouluratojen lisäksi koko ajan ponnistelemaan kukistaakseen myös vanhempiensa maineen, ne kun olivat aivan tavallisia harrasteratsuja, joiden varsoista ei oltaisi ikinä uskottu kehittyvän potentiaalista kilparatsua.



Varsoja oli muutamia. Tiedossa enää vain Haf Ur Own Way G
http://virtuaalihepat.blogspot.fi/2014/11/haf-ur-own-way-g-muuttaa-ulkomaille.html
Varsa on muuttanut ulkomaille 2014.

Fucktalla oli muutamia sijoituksia este-, koulu- ja kenttäratsastuksesta, mutta ne ovat kadonneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti